Les pimes impulsen la robòtica catalana

El sector agrupa 184 agents amb una forta internacionalització i una dimensió superior a la mitjana de la indústria catalana

La indústria 4.0 obre oportunitats a la robòtica i reptes als sectors tradicionals La indústria 4.0 obre oportunitats a la robòtica i reptes als sectors tradicionals

El sector de la robòtica a Catalunya creix dia a dia. Són un total de 184 els agents que configuren aquest ecosistema, segons es desprèn de l'informe L'ecosistema de la robòtica a Catalunya elaborat pel centre tecnològic Eurecat i presentat en el marc del congrés internacional Advanced Factories. El sector està format principalment per pimes, les quals es concentren especialment a Barcelona i la seva àrea metropolitana, amb dos pols adjacents al Vallès Occidental i el Maresme.

Concretament, l'ecosistema compta amb 96 empreses (de les quals, 32 de robòtica educativa); 39 són centres de R+D+i; 39 més, centres de formació, i 10, associacions i entitats. La principal activitat d'aquestes companyies és la robòtica industrial, amb el rol d'integrador, que també inclou l'activitat de distribució i venda de robots, com a predominant. Tot i el poc pes del rol de fabricant en el sector (només un 15%), hi ha presència dels principals fabricants mundials, set dels quals tenen la seva seu central a Catalunya.

Catalunya compta amb 96 empreses del sector de la robòtica

El sector de l’automoció segueix liderant la demanda d'aquesta indústria, però es detecta un creixement de la demanda per part de la robòtica educativa, que dóna formació a nens i nenes en edat escolar.

El perfil d’empresa d’aquest ecosistema és principalment una pime però amb una dimensió força superior a la mitjana de la indústria catalana i fortament internacionalitzada.

A més a més, l'ecosistema compta amb una potent xarxa de formació i centres de R+D+I que garanteix el talent i el desenvolupament tecnològic del sector.

Més informació
Calen 900.000 especialistes en robòtica
L’Advanced Factories espera reunir més de 10.000 assistents
Com competirem contra els robots
Avui et destaquem
El més llegit