L'empresa al dia #12: la volta al món de les pimes catalanes i la sobreprotecció parental

VIA Empresa estrena el dotzè capítol del pòdcast perquè tots els professionals vinculats al món de l'empresa i el teixit productiu portin... L'empresa al dia

L'empresa al dia, el nou pòdcast de VIA Empresa | Carolina Santos L'empresa al dia, el nou pòdcast de VIA Empresa | Carolina Santos

Naixem, creixem, ens reproduïm i morim. I les empreses també. Malgrat que les seves línies de vida, la seva trajectòria i durabilitat, canvia molt d’unes a altres. Mentre unes es queden en un àmbit territorial ben concret i definit, local, altres s’atreveixen a donar, literalment, la volta al món cada dia. A Catalunya hi ha més de 3.000 empreses que tenen filials a l'estranger. Concretament tenen 8.300 filials. Com ho han fet? Com van donar el salt a l’exterior? Quines lliçons podem aprendre dels grans casos d’èxit catalans? Avui descobrim el cas de Masats i Cafès Novell. I un spoiler: atenció a jugar amb l'emocionalitat, el cara a cara i les converses informals de WhatsApp.

Més info: Com internacionalitzar una pime? De l'emoció a les converses informals de WhatsApp

També parlarem d’un fet molt esperat: la baixada dels tipus d’interès. Veurem si la repercussió serà tan positiva com diuen, de la mà de l'economista Oriol Amat. Pel catedràtic, la decisió del Banc Central Europeu (BCE) de baixar els tipus d'interès estimularà l'economia europea, però també comporta riscos.

A més, aquesta setmana també ha succeït un fet d'allò més surrealista: el 26% dels joves va a entrevistes de feina amb els pares. Com pot ser això? Una anàlisi en profunditat de la generació Z (els nascuts a partir del 1997). A més, el 29% dels progenitors entren d'amagat a videotrucades amb els reclutadors. I inclús, molts dels pares es presenten als entrevistadors i, sorprenentment, participen en l'entrevista o responen preguntes d'ells.

És la generació Z (nascuts a partir del 1997) la promoció més sobreprotegida?

Per què la generació Z és coneguda com la generació de vidre? Tot això i molt més al 12è episodi de L'empresa al dia. I una xifra alarmant, ja que preocupa el descens de la capacitat econòmica d’aquests joves, que es reflecteix també en el seu patrimoni. Des del 2008, el patrimoni dels menors de 35 anys ha passat de 100.000 euros a 20.000, caient un 26% entre el 2020 i el 2022, segons el Banc d’Espanya.

Més info: Sobreprotecció parental? El 26% dels joves va a entrevistes de feina amb els pares (i es "colen")

Al final de l'episodi, Carlos Rojas avança els principals actes a tenir en compte de la pròxima setmana. I acabem aquesta setmana, com sempre, amb filosofia de la mà de la politòloga i filòsofa Ariadna Romans.

El patrimoni dels menors de 35 anys ha passat de 100.000 euros a 20.000, caient un 26% entre el 2020 i el 2022

L'empresa al dia és el nou pòdcast amb què VIA Empresa enceta una nova etapa. Conduït per Elena Busquets (directora), Gemma Fontseca (cap de redacció) i Carles Flo (director de negoci), oferim cada divendres una breu píndola perquè directius, directives, empresaris o tots aquells professionals vinculats al món de l'empresa i el teixit productiu català portin... L'empresa al dia. Pots escoltar el capítol aquí

Més informació
La baixada dels tipus d’interès impulsarà l’economia
Del somni americà al malson espanyol: dues realitats divergents per a la Generació Z
Avui et destaquem
El més llegit