L'empresa al dia #13: fi de curs de l'economia catalana amb Oriol Amat i Carme Poveda

VIA Empresa finalitza la primera temporada del pòdcast 'L'empresa al dia' analitzant la bona recuperació i resiliència de les empreses catalanes

L'empresa al dia, el nou pòdcast de VIA Empresa | Carolina Santos L'empresa al dia, el nou pòdcast de VIA Empresa | Carolina Santos

L’economia catalana creix amb més força que Espanya i la zona euro. És més, la macroeconomia ens diu que ara mateix estem millor que abans de la covid-19. La fase de recuperació postcovid ha estat ben intensa per a la nostra economia, però ja podem dir que el PIB actual, bé, el del 1r trimestre del 2024, ja supera en un 5,9% el nivell del quart trimestre del 2019, l’últim trimestre abans de l’esclat de la pandèmia. 

Més info: Bona recuperació i resiliència de les empreses catalanes

Com ha canviat la nostra economia des d’aquell moment? Quins són els sectors que ens han permès recuperar-nos i fer-ho amb més força que els nostres veïns? Podem quedar satisfets amb aquesta fotografia o, realment, hem de mirar l’altra cara de la moneda? I bé, parlem de l’economia… però com estan les nostres empreses? També s’han recuperat?

Fi de curs de l'economia catalana: de notable, amb la força dels serveis i el repte dels 8 milions

Avui tanquem la primera temporada de L’empresa al dia. I ho fem amb l’ambició d’explicar-vos com està l’economia i l’empresa catalana, amb l'ajuda de dos convidats especials, dos economistes de renom i col·laboradors de VIA Empresa: l’Oriol Amat i la Carme Poveda.

 

També parlem del Dia de l'Orgull LGTBI i aprofitem l’ocasió per analitzar molts aspectes relacionats amb el món de l’economia i l’empresa i el col·lectiu LGTBI. Quines són les empreses més gay-friendly? Què és el sostre de vidre d'arc de Sant Martí? Què és la poderosa Catalunya gay friendly?

Més info: Fi de curs de l'economia catalana: de notable, amb la força dels serveis i el repte dels 8 milions

I acabem aquesta setmana, com sempre, amb filosofia de la mà de la politòloga i filòsofa Ariadna Romans. En aquesta ocasió reflexionant sobre el sentit de la vida a través d'una cita de Cristóbal Colón, fundador de La Fageda. 

Més info: Per a totes les nenes

L'empresa al dia és el nou pòdcast amb què VIA Empresa enceta una nova etapa. Conduït per Elena Busquets (directora), Gemma Fontseca (cap de redacció) i Carles Flo (director de negoci), oferim cada divendres una breu píndola perquè directius, directives, empresaris o tots aquells professionals vinculats al món de l'empresa i el teixit productiu català portin... L'empresa al dia. Pots escoltar el capítol aquí.

Més informació
De les multinacionals a entitats amb "orgull": qui és qui entre les 10 empreses més gay-friendly
El sostre de vidre d'arc de Sant Martí
Avui et destaquem
El més llegit