El Port de Barcelona guanya 50 milions d'euros el 2017

L'enclavament català augmenta en un 26% el tràfic total el 2017 i esdevé el de major creixement d'Europa

El Ministre de la Serna i el president del Port, Sixte Cambra El Ministre de la Serna i el president del Port, Sixte Cambra

El Port de Barcelona ha registrat un benefici net de 50 milions d'euros el 2017, la qual cosa suposa un creixement dels guanys d'un 50% respecte a l'any passat, quan el resultat es va situar en els 33,4 milions.

La xifra de negocis ha ascendit a 167 milions d'euros, un 7% més en comparació amb els 155,6 milions del 2016 a causa de l'increment d'ingressos per l'augment de l'activitat; i el cash flow -la capacitat del Port de generar recursos- ha estat de 99 milions d'euros, un 15% més.

El Port de Barcelona ha incrementat en un 26% interanual el seu tràfic total i supera per primera vegada els 61 milions de tones, segons ha informat aquest dijous l'Autoritat Portuària de la capital catalana (APB). Amb aquestes xifres, el Port de Barcelona s'ha convertit en el que més creix de tot Europa pel que fa al tràfic total.

En una roda de premsa aquest migdia, el president del Port de Barcelona, Sixte Cambra, ha qualificat les dades de "més que extraordinàries", ja que es tracta d'un "salt d'escala" en l'activitat comercial de la instal·lació catalana. El ministre de Foment, Íñigo de la Serna, que també ha participat en l'acte, s'ha referit al Port de Barcelona com la "joia de la corona" del sistema portuari de l'Estat i ha volgut felicitar Cambra i la resta de l'equip directiu de l'APB per aquests resultats i per la resta de magnituds econòmiques que registra la instal·lació catalana.

Més informació
Sixte Cambra abandonarà la presidència del Port de Barcelona
Sixte Cambra: "El model portuari espanyol ens resta competitivitat"
La ZAL de Barcelona obté un benefici rècord de 6,1 MEUR
Avui et destaquem
El més llegit