El Port de Barcelona organitza el seu Nadal al Moll de Fusta

La tercera edició de l'esdeveniment se celebrarà entre el 9 de desembre i el 6 de gener

Part de l'espectacle de l'enllumenat de Nadal del Port de Barcelona | Cedida Part de l'espectacle de l'enllumenat de Nadal del Port de Barcelona | Cedida

El Port de Barcelona organitza la tercera edició del seu Nadal al Moll de Fusta. L'organisme encetarà el període nadalenc el pròxim dia 9 de desembre amb l'encesa de l'enllumenat nadalenc i la preestrena d'una de les peces de l'òpera del Liceu, La Gata Perduda, cocreada amb escoles de música i entitats del Raval.

L'espectacle d'il·luminació que encetarà el programa el pròxim dia 9 consta de més de 85.000 llums led. El Moll de Fusta comptarà amb un llum zenital que complementarà la bola de Nadal transitable – els "elements centrals de l'edició", segons l'organisme. A la banda marítima, a més, un pessebre i l'Estel d'Orient il·luminaran l'aigua on romandran atracats diversos vaixells històrics del Museu Marítim de Barcelona.

A banda d'aquesta instal·lació, el Port recuperarà enguany el mercat de comerç i gastronomia, així com diverses actuacions d'escoles de música i conservatoris als barris del Port. A més dels espectacles, el Port i la seva comunitat portuària portaran a terme diverses iniciatives de divulgació per a infants, en què es mostraran els procediments de recollida de residus de l'aigua o la feina dels estibadors de mercaderies.

Segons el president del Port de Barcelona, Damià Calvet, la iniciativa Nadal al Port compleix amb "els objectius de contribuir a la represa econòmica, social i cultural de la ciutat". Calvet ha destacat, a més, la intenció de l'organisme de "consolidar el Moll de la Fusta com un espai de trobada que enforteixi la relació entre Port i ciutat i fomentar la cultura i el patrimoni marítim entre la ciutadania".

Més informació
El Port de Barcelona presenta els segons fons Port 4.0
El Port de Barcelona inaugura una missió comercial amb Corea del Sud
El tràfic de contenidors al Port de Barcelona creix un 30,6%
Avui et destaquem
El més llegit