Renfe invertirà un 116% més el 2021 per reorientar la mobilitat

La companyia invertirà un total de 857 milions d'euros, tres quartes parts dels quals es destinaran a material rodant

Renfe invertirà 857 milions d'euros el 2021 | iStock Renfe invertirà 857 milions d'euros el 2021 | iStock

Renfe invertirà 857 milions d'euros el 2021, cosa que suposa un increment del 116,4% respecte al present exercici, segons ha explicat el president de la companyia, Isaías Táboas, en la seva compareixença en la Comissió de Transports, Mobilitat i Agenda Urbana del Congrés dels Diputats.

Táboas, que ha presentat els pressupostos del Grup Renfe per al proper any, ha destacat que més de les tres quartes parts d'aquesta inversió (660 milions d'euros), es destinaran a material rodant. D'aquesta quantitat, 300 milions d'euros seran per a noves compres de material, i més de 300 milions per a millores de la flota ja existent.

En la seva compareixença, el president de Renfe ha detallat les qüestions més rellevants dels pressupostos del grup, que s'emmarquen en els objectius del Ministeri de Transports, Mobilitat i Agenda Urbana per al 2021, particularment identificats amb l'impuls de la recuperació econòmica i la reorientació de la política de mobilitat, per fer-la més inclusiva, sostenible i digital.

Táboas ha explicat que, com passa en el conjunt dels comptes públics, els pressupostos per al proper exercici estan afectats per la pandèmia de la covid-19. Després de l'estat d'alarma i el confinament que va tenir lloc el passat mes de març, la demanda va caure fins a un 95%.

Segons ha assenyalat el president de Renfe, hi ha un gran nivell d'incertesa davant dels dubtes sobre l'evolució de la pandèmia, cosa que està afectant els hàbits de mobilitat dels usuaris. “Per aquesta raó, estem actualitzant de manera permanent el Pla Estratègic que vam elaborar després de la meva incorporació al Grup Renfe i per a adaptar-lo als canvis que es van produint".

Més informació
Táboas (Renfe): “Buscaré la manera de penetrar millor a Catalunya”
Renfe tornarà els diners dels bitllets que es perdin pels nous confinaments
Avui et destaquem
El més llegit