Una trentena de projectes per ocupar els terrenys de Nissan

La mesa de reindustrialització de l'automobilística rep 35 iniciatives i es marca el 30 de setembre per acabar la negociació

Els interessats en la fàbrica de Nissan poden presentar els seus projectes | ACN Els interessats en la fàbrica de Nissan poden presentar els seus projectes | ACN

La mesa de reindustrialització de Nissan rep 35 projectes per ocupar els terrenys que l'automobilística deixarà buits aquest 2021 a Catalunya, segons ha informat el comitè d'empresa de les fàbriques després d'una nova reunió. El nombre d'interessats amb possibilitat real d'instal·lar-se a la Zona Franca de Barcelona pot ser molt menor, ja que no tots han entregat els "documents necessaris" per ser considerats i alguns d'ells "ni tan sols han firmat la carta d'intencions", han indicat fonts presents a la reunió a l'ACN. La taula ha fixat un calendari de selecció de candidats per substituir el fabricant japonès fins al 31 de maig i s'ha marcat com a objectiu acabar la negociació el 30 de setembre.

Entre els candidats que s'han posat en contacte amb la mesa hi ha fabricants de vehicles, de bateries elèctriques i un hub d'electromobilitat. Després d'unes setmanes d'incertesa arran del recurs presentant contra l'adjudicació de l'empresa que ha guanyat el concurs per gestionar el procés, KPMG, aquest dijous la mesa s'ha tornat a posar en marxa amb "avenços significatius", segons els comitès d'empresa que valoren com a pas endavant "més significatiu" el full de ruta pactat.

La consultora ha explicat en quin punt es troba el procés de venda exposant nivells d'inversió i d'ocupació aproximats dels projectes rebuts així com l'estat de la maduresa de la proposta. El calendari traçat dona marge fins al 31 de març per presentar els projectes, incloent les cartes d'intencions i fixa entre l'1 d'abril i el 31 de maig el període per seleccionar projectes. Després d'aquest cribratge, entre l'1 de juny i el 15 de juliol les empreses interessades presentaran ofertes vinculants. Les negociacions amb els finalistes, que poden ser més d'un, es duran a terme entre l'1 d'agost i el 30 de setembre, si tot va tal com han previst. Durant aquesta última etapa, es negociarà la venda dels actius per part de Nissan i les condicions de feina per a la plantilla que es pugui recol·locar per part dels sindicats.

Més info: El fabricant de vehicles suec Inzile, nou pretendent dels terrenys de Nissan

Els representants dels treballadors creuen que es tracta d'un calendari "ambiciós" que volen complir "per així deixar marge necessari als treballadors per prendre una decisió abans del final de l'activitat el 31 de desembre". En la trobada, el Ministeri d'Indústria ha assegurat que "Nissan continua sent una prioritat absoluta" pel Govern espanyol, quan ha estat preguntat per les diferents propostes per fer una planta de bateries impulsada per Seat i Volkswagen que s'han conegut en les últimes setmanes. 

També s'ha anunciat el substitut de Naiara Villanueva a la mesa de reindustrialització per part de Sergio Alcaraz, director general d'Enginyeria i Nous Models a Nissan Europa. La propera reunió de la mesa es farà el 7 d'abril.

Més informació
Desmentint tòpics sobre els inversors i el futur de la fàbrica de Nissan
La proposta de Sánchez per reindustrialitzar la planta de Nissan
Avui et destaquem
El més llegit