La proposta de Sánchez per reindustrialitzar la planta de Nissan

El Govern espanyol ofereix a LG 600 milions d'euros del fons de rescat per a empreses afectades per la covid-19 si la companyia hi inverteix un milió

La planta de la Zona Franca de Nissan | ACN La planta de la Zona Franca de Nissan | ACN

El Ministeri d'Indústria ha proposat a l'empresa sud-coreana LG que inverteixi 1.600 milions d'euros a la planta de Nissan a la Zona Franca. D'aquests, 600 milions d'euros els posaria el mateix Estat espanyol a través del fons de rescat per a empreses afectades per la covid-19. Segons publica el diari Ara, la proposta a LGChem és una de les més avançades que s'estan negociant.

A aquesta s'hi afegeix la de Schneider, que va comunicar Foment del Treball. L'operació, sigui quina sigui l'empresa que finalment s'instal·li als terrenys de Nissan, es podria tancar a finals de mes. La idea és que els 600 milions d'euros que posi el govern espanyol es canalitzin a través del fons de rescat per a empreses afectades per la covid-19 que gestiona el Ministeri d'Economia a través de la Societat Estatal de Participacions Industrials (SEPI).

Més info: Primer interessat en ocupar els terrenys de Nissan

Si es confirma l'acord amb LGChem, empresa que es dedica a la fabricació de bateries per a cotxes elèctrics, la sortida de Nissan es podria accelerar. I és que l'empresa sud-coreana vol començar les obres per adequar les instal·lacions a les seves necessitats el més aviat possible. 

Més informació
Els empleats d'Acciona subcontractats per Nissan, en vaga indefinida
Acord definitiu pel tancament de Nissan
Avui et destaquem
El més llegit