Les propostes de la Cecot per al nou Govern espanyol

La patronal envia als candidats al 28-A un document que reivindica posar l'empresa al centre de la definició de les polítiques econòmiques

El president de la Cecot amb el secretari general de la patronal | ACN El president de la Cecot amb el secretari general de la patronal | ACN

L'empresa al centre de la definició de les polítiques econòmiques. Aquesta és una de les propostes que la Cecot ha remès als candidats a les eleccions del 28-A amb l'objectiu de "millorar a competitivitat de les pimes i per estimular l’economia". Segons el president de la patronal catalana, Antoni Abad, "si diem que proposem als candidats i candidates que s’elimini el requisit d’exclusivitat en la utilització dels actius en el cas dels autònoms, que proposem la reducció dels tipus impositius pels beneficis no distribuïts o que demanem l’eliminació total de l’impost sobre activitats econòmiques algú ens pot titllar de reiteratius. I tindrà raó".

Més info: Impostos, mercat laboral i pensions: què proposen els partits polítics?

Abad considera que aquestes "són reivindicacions històriques i recurrents que cap executiu ha estat capaç de modificar. Potser si dic que proposem substituir les indemnitzacions per acomiadament, pel model de la motxilla austríaca sona més nou, tot i que també és una proposta de la Cecot de fa uns quants anys per tal d’anticipar-nos al col·lapse del sistema de pensions que ja és més a prop”.

En el document presentat per la Cecot, també s'hi fa especial incidència en la incorporació de mesures per impulsar la transformació digital: des del desplegament de la tecnologia del 5G, obrir línies de crèdits tous de l’ICO per ajudar les pimes a incorporar-se a la transformació digital o elaborar els curriculars de les professions emergents que necessitarà la indústria 4.0. El document també planteja als candidats propostes per implementar l’economia circular entre les empreses i una bateria de mesures per millorar la competitivitat de les empreses del sector comerç. 

A més, la patronal catalana posa de relleu les propostes per accelerar la transició energètica i ordenar el mercat elèctric. “És un dels nostres cavalls de batalla més importants donat l’origen i la base industrial que tenim al Vallès”, afirma Abad, “en els darrers anys hem intensificat les actuacions en aquest sentit, ja sigui mitjançant la impugnació d’ordres ministerials respecte del Magatzem gasístic Castor, ja sigui denunciant a la Comissió Europea el greuge que pateixen les indústries catalanes en alta tensió respecte d’indústries ubicades a altres punts d’Espanya o ja sigui demandant l’autogeneració”.

Més informació
Així volen racionalitzar el temps els candidats al 28-A
Els candidats al 28-A suspenen en R+D
Què demanen els empresaris valencians a la nova legislatura?
Avui et destaquem
El més llegit