Qui llança destrals a Barcelona?

Inspirat en els llenyataires del Canadà, el “nou esport de moda” ha enamorat a un públic entregat, des de jugadors del Barça fins a moltes celebritats

Una participant mentre llança destrals a Barcelona Axe Throwing | Cedida Una participant mentre llança destrals a Barcelona Axe Throwing | Cedida

Al cor de Barcelona hi ha un esport de moda que "allibera el teu costat salvatge". Es tracta del llançament de destral urbà, una modalitat inspirada directament dels llenyataires del Canadà i que compta amb uns pioners a la capital catalana: Barcelona Axe Throwing. Dos socis que, fruit d'un viatge al país de les cataractes, van sortir enamorats d'una modalitat que han replicat al centre de la ciutat comtal amb dos locals i també a Girona. I sembla que no els ha anat gens malament: més de deu treballadors vinculats i una gran fidelitat dels participants, amb una taxa de repetició del 70%.

Jaume Massagué i Ricard Fernández, cofundadors del projecte, confessen que estaven fent un viatge de snowboard al Canadà i durant una tarda d'hivern van descobrir un local de llançament de destrals. Es van iniciar a la pràctica i quan portaven més de 20 minuts, van veure que, a part de divertit, "la corba d'aprenentatge era enorme" i que aquesta pràctica l'havien de traslladar immediatament a Catalunya. Tots dos es van aventurar a emprendre i van crear una empresa que ha seduït a un públic ampli i de totes edats, des dels 18 anys fins a pràcticament els 70.

Barcelona Axe Throwing compta amb deu treballadors vinculats i gran fidelitat dels participants, amb una taxa de repetició del 70%

Davant del mite del "treballador estressat que es desfoga tirant destrals", els fundadors riuen i afirmen que "no és del tot correcte", ja que aquesta activitat està oberta durant tot l'any per a grups d'amics, parelles o famílies que fins i tot hi assisteixen durant els dies calorosos d'estiu, tardes de pluja o durant el Nadal. Ara bé, un públic que els genera elevats ingressos són les activitats de team building que porten a terme les empreses, a qui reserven una sala i hi assisteixen des d'estudiants en pràctiques fins als directius de renom.

Reconversió del model de negoci

Respecte a nous projectes, Massagué afirma que han obert una modalitat que consisteix en una unitat mòbil de llançament de destrals. De fet, la traslladen a tota mena d'esdeveniments, des de casaments, comunions, festes majors, fer el propi team building a les oficines d'una empresa i, fins i tot, participar a la copa del món de descens de BTT d'Andorra.

 

Jugadors de futbol, bàsquet i handbol del Barça han practicat l'esport a les seves instal·lacions, juntament amb moltes cares conegudes de la televisió o del cinema. O també la cantant Rigoberta Bandini no s'ho ha volgut perdre. L'èxit de l'activitat? El gran boca-orella que té, la nombrosa repercussió a les xarxes socials i, perquè no, una forma de combatre la possible depressió postvacacional ara que arrenca un nou curs.

Més informació
Per què no volem tornar a la feina? Les entranyes de la síndrome postvacacional
Com treballen al Canadà?
'Team building': fer equip a l'empresa
Avui et destaquem
El més llegit