La química xinesa Wanhua crearà 30 llocs de treball al centre d'innovació de Cornellà de Llobregat

El vicepresident de la companyia titlla la inversió de "significativa" per al futur de la firma

El conseller d'Empresa i Treball, Roger Torrent, en una roda de premsa a la seu del Departament | ACN El conseller d'Empresa i Treball, Roger Torrent, en una roda de premsa a la seu del Departament | ACN

La multinacional xinesa del sector químic Wanhua ha inaugurat un centre d'innovació a Cornellà de Llobregat, on crearà 30 nous llocs de treball. L'acte d'inauguració ha comptat amb la presència del conseller d'Empresa i Treball, Roger Torrent. Wanhua és una de les empreses més grans del món de la indústria química, amb més de 29.000 treballadors arreu del món, i fins ara a Europa només tenia presència a Hongria i a la República Txeca. "L'aposta de Wanhua és una nova demostració del potencial de Catalunya en el sector químic, que liderem al sud d'Europa", ha afirmat Torrent. El vicepresident de Wanhua, Weiqi Hua, ha titllat la inversió de "significativa" per al futur de la firma.

Torrent ha afegit que l'aposta de Wanhua per Catalunya "permetrà sumar un nou actor influent a un ecosistema industrial que avança amb pas ferm cap a models més sostenibles". Hua, per la seva banda, ha assegurat que l'operació a Cornellà "servirà com un far d'innovació, col·laboració i excel·lència". El centre ha de desenvolupar noves solucions tècniques específiques per al mercat europeu i nord-africà, i ha d'actuar com una plataforma d'innovació per generar noves idees i tecnologies. La instal·lació també representa per a l'empresa un nou pol d'atracció de talent i un espai de referència per proporcionar servei tècnic puntual a Europa.

Amb més de 6.200 patents registrades, Wanhua es dedica a la fabricació de productes químics com els poliuretans, els productes químics de rendiment i els materials emergents per a sectors com l'automoció, l'energia verda, la construcció o l'electrònica. L'empresa compta amb 10 centres de producció a Yantai, Ningbo, Sichuan, Fujian i Zhuhai i filials als Estats Units, el Japó i el Brasil, entre d'altres.

Més de 200 filials d'empreses xineses a Catalunya

Amb Wanhua ja són més de 200 les filials d'empreses xineses establertes a Catalunya, davant la quarantena que l'executiu calcula que hi havia fa una dècada. La Xina és el tercer país no europeu amb més presència d'empreses filials en territori català, només per darrere dels Estats Units i el Japó.

Més informació
Canvi de Model: el cas de Shenzhen, el Silicon Valley de la Xina
Evergrande, el gegant xinès que trontolla
Catalunya reactiva la promoció turística al mercat xinès
Avui et destaquem
El més llegit