El RACC cedeix la seu central per descongestionar els hospitals

L'entitat posa a disposició de la Generalitat l'edifici, que ara mateix només ocupen els treballadors que no poden fer feina des de casa

Imatge aèria de la seu central del RACC a Barcelona | Cedida Imatge aèria de la seu central del RACC a Barcelona | Cedida

El RACC vol cedir la seva seu central de Barcelona per fer front a les necessitats derivades del coronavirus. L'entitat ha posat l'edifici a disposició de la Generalitat per tal que pugui servir per descongestionar els centres sanitaris o per necessitats logístiques.

La seu es troba a l'avinguda Diagonal, un punt que el mateix RACC, a través d'un comunicat, defineix com estratègic. D'una banda, està situat a una de les entrades de Barcelona i, de l'altra és proper a l'Hospital Sant Joan de Déu i a l'hotel Fairmont Rey Juan Carlos I. A més, l'edifici compta amb un heliport medicalitzat, fet que podria facilitar les tasques sanitàries, segons l'entitat. 

Més info: Hotels per la salut i recuperació

Actualment, l'ocupació de l'edifici és molt baixa, ja que tots els treballadors que, per les tasques que desenvolupen, poden fer-ho, treballen des de casa. Només es mantenen actius en el seu lloc de feina els mecànics, els reparadors de la llar, i les persones de manteniment i seguretat. "En la mesura del possible, cal que tots col·laborem en allò que puguem i ens ha semblat que aquesta era una manera útil de fer-ho", ha indicat el president del RACC, Josep Mateu.  

Més informació
La Caixa posa a disposició dels afectats pel Covid-19 atenció psicològica
Altruisme empresarial en temps difícils
PortAventura dona 500.000 euros per comprar respiradors a Tarragona
Avui et destaquem
El més llegit