El Racc i la FIA impulsen una campanya per reduir els accidents de trànsit per l’ús del mòbil

La campanya “Aparca el mòbil” s’adreça a tots els conductors de vehicles motoritzats, tant particulars com professionals

Les distraccions al volant, causa principal dels sinistre | iStock Les distraccions al volant, causa principal dels sinistre | iStock

El Racc i la Federació Internacional de l’Automòbil (FIA) han llançat una campanya de sensibilització que té l’objectiu de reduir els accidents de trànsit causats per l’ús del telèfon mòbil mentre es condueix. Sota el lema “Aparca el mòbil”, l’acció s’adreça a tots els conductors de vehicle motoritzats, tant particulars com professionals, i se centra en un web interactiu dissenyat per ajudar-los a canviar aquest hàbit de risc. Així, a través del web aparcaelmobil.racc.cat, els conductors poden conèixer millor els perills de comportaments com conduir consultant el mòbil o el GPS, fent una trucada o de distreure’s per canviar cançons en aplicacions o la ràdio, conduir fatigat, sota els efectes de l’alcohol o les drogues, i l’excés de velocitat.

El web també proposa a l’usuari reflexionar sobre els moments en què condueix i sent la temptació d’usar el mòbil i pensar accions que ajudin a evitar-ho, per convertir-se en conductors més segurs. Els missatges de la campanya pretenen sensibilitzar tota la ciutadania i promoure l’ús responsable del mòbil en els desplaçaments. Són missatges directes i fàcils de recordar, com ara “Només cal un moment per perdre-ho tot” o “Si mires el mòbil, no veus la carretera”. La campanya també compta amb la col·laboració del Servei Català de Trànsit, els Mossos d’Esquadra, la Guàrdia Urbana de Barcelona i l’Associació per a la Prevenció d'Accidents de Trànsit.

Les distraccions al volant, causa principal dels sinistres

La majoria dels sinistres de trànsit causats per vehicles de motor a Barcelona el 2022 es van produir a conseqüència de la manca d’atenció al volant (23%), tal com recollia el balanç de sinistralitat viària de l’Ajuntament de Barcelona. Alhora, a nivell Estatal, la conducció desatenta va ser un factor concurrent en el 31% dels accidents mortals el 2022 (DGT).

Més informació
Ferrocarrils i el Racc renoven l'acord per fomentar la mobilitat sostenible
El RACC presenta el 'Botó RACC', el nou sistema de senyalització d’emergències
El RACC analitza l’impacte ambiental de 15 models d’automòbils amb els estudis 'Green NCAP'
Avui et destaquem
El més llegit