El RACC presenta el 'Botó RACC', el nou sistema de senyalització d’emergències

La balisa 'Botó RACC', a més de senyalitzar la presència del vehicle accidentat, envia un missatge amb geolocalització a la central d'alarmes del Club

La balisa del Club està homologada per la DGT | Botó RACC La balisa del Club està homologada per la DGT | Botó RACC

El RACC, entitat líder en assistència mecànica i personal, ha presentat el seu propi model de llum V16 d'emergència, la balisa Botó RACC, que amplia la funcionalitat del dispositiu en enviar automàticament un missatge de socors amb localització GPS al servei d'assistència del Club. L'objectiu és que des del RACC es tingui coneixement, amb la màxima precisió, de la ubicació del vehicle accidentat o avariat, la qual cosa facilita l'enviament de l'ajut necessari amb més rapidesa.

El RACC pretén contribuir a millorar la seguretat viària i reduir els atropellaments a la carretera, que en moltes ocasions tenen lloc quan el conductor surt del vehicle per col·locar els triangles a la via. L’últim registre del 2022 va constatar l’elevada mortalitat de vianants, amb 18 víctimes d’un total de 157, i un 66% més que els registres anteriors a la pandèmia. L’AP7 concentra la meitat d’aquests vianants morts.

El 'Botó RACC' contribueix a reduir els atropellaments a la carretera, que en ocasions tenen lloc quan el conductor surt del vehicle per col·locar els triangles a la via

La balisa del Club està homologada per la DGT i, per tant, ja es pot utilitzar des de l'1 de juliol com a sistema de senyalització d'emergència en autopistes i autovies. Segons el Reial decret 1030/2022 que regula els serveis d'auxili en vies públiques, des de l'1 de gener de 2026 els llums d'emergència V16 seran obligatoris i, per a una major seguretat dels usuaris, substituiran com a element de senyalització d'una emergència els actuals triangles. 

Més info: El RACC analitza l’impacte ambiental de 15 models d’automòbils amb els estudis 'Green NCAP'

El Botó RACC resol el problema que es produeix quan l'usuari que demana una assistència urgent al RACC desconeix la seva ubicació exacta i només té una idea aproximada de la zona on es troba. Amb la nova balisa, un cop rebuda la petició d'ajut, el personal especialitzat del Club estableix comunicació directa amb el soci per recaptar més informació del tipus d'assistència requerida, gravetat de la situació i mitjans necessaris.

Aquesta iniciativa suposa un pas més en l'aplicació de tecnologies intel·ligents per a oferir una assistència ràpida i precisa en cas d'emergència, i s'emmarca en el pla de digitalització del RACC.

Més informació
El RACC impulsa una aliança per potenciar la mobilitat sostenible
El RACC crea un planificador de viatges amb intel·ligència artificial
El RACC assoleix la màxima homologació sobre el compromís mediambiental
Avui et destaquem
El més llegit