El joc online del Racc de seguretat viària per a famílies i professors

La companyia posa a disposició aquest recurs online per promoure la convivència i el sentit de la responsabilitat dels infants

El joc online del Racc de mobilitat | Cedida El joc online del Racc de mobilitat | Cedida

El Racc ha posat a disposició de famílies i professors una eina educativa amb continguts pedagògics sobre mobilitat i seguretat viària que promou la convivència i el sentit de la responsabilitat dels infants i, alhora, els ajuda a assolir certa autonomia en els desplaçaments. Segons informen en un comunicat, davant les mesures decretades per frenar l'expansió de la covid-19, la companyia ha obert de manera gratuïta el joc online Mou-te bé! Play&Learn (raccmoutb.cat), adreçat a nens i nenes de 6 a 12 anys. El mateix portal posa a disposició dels professors una guia pedagògica per dirigir les activitats que es proposen als alumnes.

Els tres objectius que persegueix el videojoc són desenvolupar l’autonomia i la responsabilitat dels nens i nenes, ajudar-los a prendre consciència de la importància de la seguretat viària i afavorir els hàbits i actituds que previnguin accidents de trànsit.

El joc està disponible en català i en castellà i compta amb 12 jocs que es poden practicar tant de forma individual com en grup. Els reptes més bàsics mostren als nens com preparar-se per anar amb bicicleta o skate i, en fases posteriors, aprenen a moure's per la ciutat a peu, en bicicleta, cotxe, transport públic o bus escolar. També promou la convivència amb la resta d’usuaris que es desplacen, ensenya a identificar els senyals de trànsit i les zones 30 i explica què fer en cas d'accident.

El joc està dissenyat en format responsiu, de manera que s’hi pot jugar tant amb un ordinador de sobretaula com amb una tauleta. D’altra banda, convé destacar que el portal no recull cap dada personal dels infants i compleix amb la legislació vigent en matèria de protecció de dades.

Més informació
El RACC cedeix la seu central per descongestionar els hospitals
El Racc ofereix classes gratuïtes de teòrica de cotxe a Instagram
Avui et destaquem
El més llegit