Els treballadors de la Zona Franca compartiran cotxe amb el RACC

Una desena d'empreses del Consorci de la Zona Franca s'adhereixen a la plataforma

Pere Navarro, enviat especial de l'Estat a la Zona Franca de Barcelona, i Josep Mateu, president del RACC, signen l'acord per llançar RACC Hop, una plataforma de cotxe compartit | Cedida Pere Navarro, enviat especial de l'Estat a la Zona Franca de Barcelona, i Josep Mateu, president del RACC, signen l'acord per llançar RACC Hop, una plataforma de cotxe compartit | Cedida

El Consorci de la Zona Franca ha signat un acord amb el RACC per utilitzar el seu servei de cotxes compartits, RACC Hop. Una desena d'empreses del Consorci s'han adherit a la plataforma per als treballadors que han d'anar cada dia als afores de Barcelona. L'aplicació posa en contacte a passatgers i conductors que treballen a prop els uns dels altres. Es preveu que aquesta aplicació faciliti la mobilitat d'uns 4.000 empleats.  

El president del RACC, Josep Mateu, i el delegat especial de l'Estat al Consorci de la Zona Franca de Barcelona, Pere Navarro, han signat l'acord per posar en marxa aquest servei. De moment, FCC, DB Schenker, Cromogenia, Districenter, Serra Soldadura, BASF, Tacsa, Cailà&Parés, Molenbergnatie i el Consorci de la Zona Franca s'hi han adherit. Tot i així, s'espera que el nombre d'empreses que l'utilitzin augmenti. 

Menys emissions de CO2

L'objectiu és que els treballadors comparteixin el trajecte i estalviïn temps i diners. Per a les empreses també suposa optimitzar els aparcaments. RACC Hop fomenta una mobilitat sostenible, ja que disminueix les emissions de CO2 i la contaminació acústica. D'altra banda, ajuda a descongestionar les principals vies de sortida de la ciutat.

Més info: El 10è SalóRACC de l’Automòbil amplia l'oferta de vehicles ECO

Més informació
Tenir cotxe no està de moda
El RACC impulsa el seu negoci de telecomunicacions a tota Catalunya
Pere Navarro: "Les zones franques generen un terç del comerç internacional"
Avui et destaquem
El més llegit