Rakuten vol obrir seu europea a Barcelona

La multinacional japonesa va comprar la catalana Waki.tv i sona per posar cognom al Camp Nou

El president del Barça, Josep Maria Bartomeu, durant la presentació de l'acord amb Rakuten El president del Barça, Josep Maria Bartomeu, durant la presentació de l'acord amb Rakuten

Rakuten que és patrocinador del Barça des del 2016 estudia obrir una seu europea a Barcelona. Tant és aixi que la multinacional japonesa de tecnologia i comerç electrònic ja s'ha posat en contacte amb la consultora PwC i Foment del Treball per tal d'assegurar garanties institucionals i estabilitat de cara a futures inversions, segons ha avançat El Periódico

Fundada i dirigida per Hiroshi Mikitani, Rakuten és popularment conegut com l'Amazon japonès i ja va adquirir la catalana Waki.tv, ara amb el nom de Rakuten TV, per obrir-se pas en el món de la televisió en streaming. Mikitani és amic de futbolistes amb ADN Barça com Gerard Piqué o Andrés Iniesta i sona com a competidor de Grífols per posar cognom al Camp Nou. 

Més info: Wuaki.tv, com obrir una nova finestra

El president de Foment del Treball, Josep Sánchez Llibre, ja s'ha postulat com a intermediari entre els màxims representants de Rakuten i la Generalitat per acostar posicions. El mateix Sánchez Llibre ha avançat aquest dimarts en roda de premsa que havia parlat amb un grup inversor "dels més potents del món" de fora de la Unio Europea i amb la voluntat d'establir-se a la capital catalana. 

Es tractaria d'una inversió de "centenars de milions d'euros", ha afegit, i de "molts llocs de treball" pel que fa a la intel·ligència i les Smart Cities que es podria materialitzar en els propers mesos. Inicialment, el president de Foment no ha volgut donar el nom de la companyia però s'ha mostrat confiat en què l'operació s'acabés produint, amb la col·laboració de la Generalitat. 

Sánchez Llibre: "Foment ja ha fet tres o quatre gestions importants pel retorn de les empreses" 

D'aquesta forma, Sánchez Llibre ha reiterat un cop més la seva voluntat de "liderar el retorn de les empreses" a Catalunya en "un clima política sense tensions". De fet, el president de la patronal catalana es va reunir aquest dilluns amb el president de la Generalitat, Quim Torra, i ha exhibit "màxima complicitat" així com "un full de ruta conjunt". 

Segons el president de Foment del Treball, si les empreses que van marxar després del referèndum tornessin les seus socials a Catalunya seria "un missatge positiu" per atreure futures inversions internacionals. Alhora, ha conclòs que en el mes que porta al capdavant de la patronal ja han fet "tres o quatre gestions importants". 

Més informació
Rakuten entra com inversor a Glovo
Rakuten, nou patrocinador principal global del Barça
Avui et destaquem
El més llegit