Ramón Laguarta, nou conseller delegat de PepsiCo

L'executiu barceloní substitueix a Indra Nooyi com a màxim exponent de la multinacional nord-americana de refrescs i aperitius

Ampolles de Pepsi
Ampolles de Pepsi

La junta directiva de Pepsico ha decidit "per unanimitat" nomenar al barceloní Ramón Laguarta, actual president de la companyia, com a nou conseller delegat de la multinacional en substitució de Indra Nooyi, qui abandonarà el càrrec que ha exercit durant els últims 12 anys el proper 3 d'octubre.

D'aquesta forma, l'executiu es convertirà en el sisè conseller delegat en els 53 anys d'història de PepsiCo. A dia d'avui, tots els màxims executius del fabricador de refrescs i aperitius nord-americans venien de dins de la multinacional.

Laguarta, de 54 anys, ocupava des de setembre de 2017 la presidència de Pepsico, empresa en la qual ha desenvolupat una carrera de 22 anys i on havia arribat a ser conseller delegat a Europa i Àfrica Subsahariana. Abans de la seva incorporació a Pepsico, l'executiu havia exercit diversos càrrecs de responsabilitat a Chupa Chups.

Nooyi: "Ramón Laguarta és exactament la persona adequada per construir el nostre èxit"

"Ramón Laguarta és exactament la persona adequada per construir el nostre èxit", ha declarat Indra Nooyi abans de destacar el "llarg i contrastat historial de desenvolupar negocis" de Laguarta, així com la seva profunda comprensió de les canviants preferències dels consumidors i altres tendències crítiques que es desenvolupen arreu del món.

"Ramón ha estat un soci fonamental en la gestió de la companyia i estic segura que portarà a PepsiCo a noves i més grans alçades en els propers anys", ha afegit l'encara consellera delegada del fabricador de refrescs, que des del 31 de desembre de 2006 ha aconseguit un retorn del 162% per als accionistes.

Per la seva banda, Laguarta ha admès sentir-se "increïblement honrat i privilegiat" amb la seva designació com a conseller delegat de PepsiCo, expressant el seu agraïment al consell i a Nooyi pel seu suport. "Espero amb interès treballar més estretament amb tots en els mesos i anys esdevenidors per seguir fent créixer aquesta empresa especial fins a ben entrat el futur", ha conclòs.

Més Informació
PepsiCo tanca la planta de Marratxí
Coca-Cola s'apunta al 'healthy'
Coca-cola inverteix 16,6 milions d'euros a Martorelles
Avui et destaquem
Comentaris