• Empresa
  • La col·laboració publico-privada crea 3.750 "reempreses d'èxit"

La col·laboració publico-privada crea 3.750 "reempreses d'èxit"

Torrent afirma que el programa Reempresa estalvia a emprenedors "haver d'aixecar un projecte des de zero"

'10 anys fent Reempresa, 10 anys de col·laboració publico-privada' | Cedida
'10 anys fent Reempresa, 10 anys de col·laboració publico-privada' | Cedida
Redacción VIA Empresa
Barcelona
14 de Desembre de 2022
Act. 14 de Desembre de 2022

El conseller d'Empresa i Treball, Roger Torrent, ha defensat la col·laboració publico-privada tot afirmant que, en 10 anys, "s'han aconseguit 3.750 reempreses d'èxit i s'han preservat més de 10.000 llocs de treball". Torrent ho ha dit en la clausura de l'acte '10 anys fent Reempresa, 10 anys de col·laboració publico-privada' organitzat per la patronal Cecot i per Autoocupació. El conseller ha defensat un programa "que ha superat ja els 10 anys oferint una alternativa i donant una nova oportunitat, fent possible la continuïtat de negocis existents, mantenint llocs de treball i alhora obrint la porta a emprenedores i emprenedors que s'estalvien haver d'aixecar un projecte des de zero".

 

La iniciativa Reempresa agrupa empreses, empresaris i emprenedors amb l'objectiu de transferir empreses. El programa persegueix quatre objectius estratègics: detecció més inicial d'empreses amb dificultats ('early warning') susceptibles de ser transmeses; segmentació dels mercats (comerç, indústria i turisme) i definició de metodologies específiques de transmissió d'empreses per a cada mercat; focalització en el creixement de les empreses transferides, i monitoratge i propostes de polítiques públiques.

 

Des del 2011, la inversió induïda acumulada de les reempreses d’èxit ha estat de 180 milions d’euros i l’equip tècnic ha atès 10.000 empreses i 17.800 reemprenedors i reemprenedores. “Reempresa ha demostrat ser un mecanisme eficaç per salvar llocs de treball, generar oportunitats i fomentar la innovació i la modernització del nostre teixit empresarial”, destaca Xavier Panés, president de la Cecot.

Els reptes del Centre de Reempresa de Catalunya per als propers anys passen per continuar explicant a emprenedors i emprenedores que a vegades no cal començar des de zero, que coneguin la possibilitat que una empresa que busca un relleu pot encaixar amb la idea de negoci que tenen el cap. Així com continuar treballant amb el teixit empresarial perquè entengui que és possible trobar un relleu si es prepara amb temps.