CA | ES

Reig Jofre i LeanBio creen una 'joint venture'

L'empresa desenvoluparà biosimilars, un mercat potencial de l'entorn de 1.000 milions d'euros

Un dels laboratoris de Reig Jofre Un dels laboratoris de Reig Jofre

La farmacèutica Reig Jofre ha tancat un acord amb la companyia biotecnològica LeanBio fundada el 2014 pel doctor Andreu Soldevila per constituir la joint venture Syna Therapeutics. La unió tindrà com objectiu el desenvolupament de productes biofarmacèutics en l'àmbit dels biosimilars i molècules innovadores, amb un mercat potencial de l'entorn de 1.000 milions d'euros.

Soldevila serà el CEO d'aquesta Syna Therapeutics, mentre que Gabriel Roig presidirà el consell d'administració. La seu social de l'empresa se situarà en el Parc Cientific de Barcelona.

Més info: La nova normativa de crèdits retalla el benefici de Reig Jofre

La nova aliança estarà participada al 50% per ambdues empreses. Per assumir les primeres fases del desenvolupament de Syna Therapeutics es requereix d'un capital de 9 milions d'euros que aportaran inicialment els socis fundadors, tot i que no es descarta que ens els pròxims anys es puguin incorporar nous socis financers o industrials.

​Amb Syna Therapeutics, Reig Jofre preveu ampliar la seva cartera de desenvolupament d'injectables d'alt valor afegit i contribuir a cura de la salut.

Biosimilar

El biosimilar és el fàrmac equivalent d'un biològic, que es crea quan expira la patent del biològic de referència i amb el qual no existeixen diferències clínicament significatives en termes de seguretat, puresa i eficàcia. Es caracteritzen per ser molècules grans amb una major complexitat estructural que els fàrmacs sintetitzats químicament i que els fa ser molt sensibles a canvis en el procés de fabricació.

El *biosimilar s'obté mitjançant processos biotecnològics d'enginyeria genètica a partir de cultius cel·lulars d'organismes modificats genèticament per produir la proteïna desitjada amb la millor qualitat, així com de processos de purificació i formulació del producte farmacèutic injectable per a la seva estabilització i ús en l'entorn hospitalari.

Més informació
Reig Jofre s'apunta al 'script dividend'
Reig Jofré apunta a Indonèsia i els EUA
Avui et destaquem
El més llegit