Renfe inverteix 2,4 milions en la neteja de grafits dels trens

L'empresa adjudica el servei d'eliminació de les pintades i de col·locació de vinils a l'exterior dels combois a Catalunya

Grafits en un tren de Renfe, en una imatge d'arxiu | ACN Grafits en un tren de Renfe, en una imatge d'arxiu | ACN

Renfe invertirà 2,42 milions d'euros a netejar els grafits dels seus trens a Catalunya. En concret, l'empresa ha adjudicat el servei de neteja -per 1,57 milions- i el de col·locació de vinils exteriors als combois -per 874.000 euros-. És la primera vegada que l'operadora posa en marxa aquesta iniciativa, que no està implantada a cap altre territori de l'estat. 

A aquests diners s'hi han d'afegir 3,32 milions d'euros que ja han invertit aquest 2021 en la neteja de pintades. La contractació del servei de neteja és per 15 mesos i suposarà el desplaçament de brigades mòbils de neteja als llocs de les incidències. Segons explica l'operadora en un comunicat, fet que permetrà agilitzar les actuacions en aquest sentit i reduir el temps d'inhabilitació dels combois vandalitzats.    

Pel que fa als vinils exteriors, se'n col·locaran a una trentena de trens de Rodalies i Mitjana Distància amb l'objectiu de protegir els trens de la corrosió i el vandalisme. Des de gener, Renfe comptabilitza una despesa de 12.000 euros diaris en les tasques de neteja de 921 actes vandàlics registrats a les Rodalies catalanes. 

Més informació
Rescat i grafits, els Sants Innocents de Renfe
Renfe qüestiona la necessitat de la vaga de maquinistes
Avui et destaquem
El més llegit