Rescat i grafits, els Sants Innocents de Renfe

La companyia ironitza amb una història inventada sobre els actes vandàlics que es produeixen en els seus trens

Un tren de Rodalies ple de grafits | Cedida Un tren de Rodalies ple de grafits | Cedida

Renfe requereix l’ajuda de Mossos i Protecció Civil per rescatar una persona a l’estació de Plaça de Catalunya. Es tracta d'un home que va restar 14 hores a l’andana de la terminal sense possibilitat d’agafar el tren que esperava ja que volia agafar un comboi que arribés sense grafits. Aquesta és la nova ironia que la companyia fa per denunciar que el 80% dels seus trens circulen amb pintades i lamenten que, a banda que "no dóna temps a netejar tots els trens", fer-ho ha tingut un cost de més de 8 milions d'euros el 2019.

Més info: Renfe pintarà els trens amb els seus grafits

La broma de Renfe s'ha fet viral a les xarxes, ja que segons expliquen, el viatger que esperava un tren sense grafits, hauria tingut una conversa amb el seu cunyat l'1 de gener en què comentaven  la situació dels grafits al mobiliari públic i en especial al tren. Davant el desconeixement del seu familiar, li va inquirir a que anés a Plaça de Catalunya a agafar el primer tren que passés sense portar grafitis.

"Volíem aclarir que malauradament aquest fet podria haver passat de veritat. Recomanem que ningú no ho provi perquè la notícia podria esdevenir real", ironitza la companyia en un comunicat.

Alterar els recorreguts

Segons denuncia Renfe, els grafits obliguen la companyia a alterar la programació dels recorreguts d’aquests trens per tal d’organitzar la retirada de les pintades pels serveis de neteja així com deixar el tren immobilitzat més temps del previst, cosa que comporta una modificació de la logística de distribució dels trens.

A més, lamenten que durant el 2019 s'han netejat més de 85.000 metres quadrats en 2.700 trens, una xifra que demostra que si compten amb un parc total de 250 combois, cada un ha estat pintat 10 vegades.

"Si ningú pintés més i s’aconseguissin netejar tot el material infectat pels grafitis la xifra superaria els 10 milions d’euros", asseguren.

Més informació
'Renfe as a Sevice', la nova plataforma de mobilitat com a servei
Renfe presenta el Tren Noè, l'ambaixador europeu pel clima
Renfe, nou mecenes del Liceu
Avui et destaquem
El més llegit