Renfe registra benefici per primer cop

El gestor ferroviari guanya 70 milions d'euros mentre que en l'exercici anterior havia perdut prop de 36 milions

Un tren de Renfe Un tren de Renfe

Renfe ha aconseguit el 2017, per primer cop a la història, benefici net sense extraordinaris, segons indica la mateixa companyia. L'empresa afirma que a partir de l'informe de gestió i el compte de resultats de l'últim exercici, es va assolir un benefici de prop de 70 milions d'euros. Els dos documents es van presentar ahir al Consell d'Administració de la gestora ferroviària. La xifra de beneficis contrasta, a més, amb les pèrdues del 2016, que van ser de 35,86 milions. La raó dels números positius es troba en l'augment d'ingressos per augment de viatgers i de transport de mercaderies, segons Renfe. En concret, el 2017 es van transportar més de 16,5 milions de persones més que l'any anterior, i 1,3 milions de tones de mercaderies més. Els ingressos totals van ser, en l'últim exercici, de 3.578,88 milions d'euros.

Més info: Rodalies no surt del túnel

Pel que fa a les despeses, el major increment es va produir en els cànons i serveis d'Adif, que es van situar en 988,28 milions d'euros. La xifra global de les despeses d'explotació de Renfe va ser de 3.098,41 milions.

Cal puntualitzar que l'any 2015 Renfe ja va presentar beneficis, gràcies a uns ingressos extraordinaris de 96,1 milions d'euros com a conseqüència d'un acord d'ús de sòl amb Adif. En aquell moment el balanç va donar un resultat de 42,39 milions. L'any 2017, però, ha estat el primer en què Renfe ha aconseguit beneficis sense cap mena d'ingrés extraordinari.

Més informació
Renfe reobre la renovada estació de Sabadell Centre
Multa a Renfe per no informar del preu dels bitllets
Avui et destaquem
El més llegit