Renfe adjudica el repte del 'Metavers en Mobilitat' a BIM 6D

La startup té l'oportunitat d'aconseguir un contracte de fins a un milió d'euros per al desplegament del projecte

TrenLab és l'acceleradora de startups de Renfe | Renfe TrenLab és l'acceleradora de startups de Renfe | Renfe

Trens i estacions virtuals, bessons digitals de tota la infraestructura ferroviària, usuaris connectats entre si que amb els seus avatars recorren rutes i vies fèrries (en el present, recreant el passat i imaginant el futur). Aquestes són només algunes de les possibilitats que ofereix la tecnologia de la startup BIM 6D, triada per Renfe per donar resposta al repte Metavers en Mobilitat, un dels desafiaments plantejats per la seva acceleradora de startups TrenLab en la seva cinquena convocatòria.

La recerca dels projectes més prometedors del sector de la mobilitat per impulsar la innovació tecnològica en l'àmbit del transport ferroviari ha seguit un procés de licitació basat en un model de concurs de projectes, un per cada àmbit de treball proposat als reptes de la cinquena convocatòria de TrenLab. Les startups seleccionades tenen l'oportunitat d'aconseguir un contracte fins a un milió d'euros si el projecte guanyador es desenvolupa positivament amb Renfe.

BIM 6D és una empresa de digitalització amb àmplia experiència al sector 'AECO'

La primera a ser escollida és BIM 6D. En la seva aposta per la innovació, Renfe pretén estar a l'avantguarda del sector ferroviari europeu explorant les possibilitats del metavers aplicades al sector de la mobilitat, buscant desenvolupar els primers casos d'ús aplicats al transport amb l'objectiu d'examinar-ne el potencial i avaluar-ne l'equilibri entre el món físic i el virtual.

Amb base a Barcelona, BIM 6D és una empresa de digitalització amb àmplia experiència al sector AECO (arquitectura, enginyeria, construcció i operacions) que desenvolupa projectes per a edificis i infraestructures utilitzant tecnologies CAD, 2D, 3D, BIM. A través d'aquesta tecnologia BIM (Building Information Modelling) creen i gestionen models digitals d'edificis i infraestructures vinculats a bases de dades. Proposa una experiència immersiva per millorar l'experiència del passatger i optimitzar la gestió interna de Renfe.

Més info: Renfe lidera la ruta Barcelona-Madrid

Mitjançant models tridimensionals de viatges i experiències virtuals, la seva tecnologia obre possibilitats de profundes transformacions, per exemple, entre la manera com les persones es relacionen amb el transport. Gràcies a Renfe les persones podran, a través d'aquesta experiència de connexió directa i bidireccional al metavers amb els seus usuaris, estar atent a les seves necessitats, comunicar-s'hi, i ajudar-los que la seva experiència sigui la més efectiva i satisfactòria possible.

Més informació
Renfe reforça el servei d'alta velocitat a la línia Barcelona-Màlaga
Renfe ha expedit 856.000 abonaments gratuïts a Catalunya
Renfe inverteix prop d’un milió d’euros en un sistema de gestió de la petjada de carboni
Avui et destaquem
El més llegit