Renfe retorna 17,7 milions d’euros en cancel·lacions

L’operadora registra la devolució o canvi de 400.000 bitllets de llarga distància sense cost d’anul·lació des de l’inici de l’estat d’alarma el març de 2020

Viatgers de Renfe validant els seus bitllets durant l'estat d'alarma | ACN Viatgers de Renfe validant els seus bitllets durant l'estat d'alarma | ACN

Renfe ha registrat prop de 400.000 devolucions, canvis o anul·lacions de bitllets de llarga distància des de l’inici de la pandèmia. L’operadora ha retornat 17,7 milions d’euros als usuaris que no han pogut viatjar a causa de les restriccions de mobilitat al llarg de 2020 i el que portem de 2021, tot plegat sense els costos addicionals relacionats amb cancel·lacions en circumstàncies normals. 

Per províncies, la major part de les cancel·lacions o canvis de bitllets s’han registrat a Barcelona, amb més de 300.000 operacions per un valor total proper als 15 milions d’euros. La segueix la província de Tarragona, amb unes 27.000 anul·lacions de trajectes de llarga distància i prop d’un milió dos-cents mil euros retornats als consumidors. A les províncies de Lleida i Girona s’han retornat els imports d’uns 26.000 bitllets, amb reemborsaments just per sobre del milió d’euros en el primer cas i d’uns 650.000 euros en el segon.

L’operadora ha volgut destacar el seu ‘compromís amb la societat» per aquest programa de devolucions, mitjançant el qual han "facilitat la devolució o canvi de bitllet, de forma gratuïta, a tots els viatgers que no tinguessin el seu desplaçament adequadament justificat o no desitgessin viatjar" a causa de les restriccions de mobilitat o el risc de contagi.

Més informació
Renfe dóna la benvinguda a la seva competència: "Joc de Trens"
Renfe torna més de 16 milions d'euros de bitllets no utilitzats
Avui et destaquem
El més llegit