Renfe convoca vaga pel pont del 15 d’agost

Es tracta de la segona jornada d’aturades d’aquest estiu per reclamar un augment de la plantilla de la companyia

Un tren de Rodalies Renfe a l'estació de Manresa | ACN Un tren de Rodalies Renfe a l'estació de Manresa | ACN

El sindicat CGT ha convocat pel pròxim dimecres 14 d’agost la segona jornada de vaga de Renfe d’aquest estiu, coincidint amb l’inici del pont del dia 15 d’agost, una de les jornades en les quals s’espera més mobilitat en les vacances d’estiu. El sindicat reclama un augment de la plantilla de Renfe, a més de denunciar la “impossibilitat” de complir amb l’esperit de reducció de la jornada laboral setmanal a 37,5 hores davant la decisió de l’empresa d’aplicar-la diàriament, amb una disminució de 17 minuts del temps de treball, i no de forma acumulada, sumant dies lliures.

Es tracta del segon dels quatre dies d’aturades parcials dels treballadors de Renfe, després de la vaga realitzada el passat 31 de juliol, i suposarà una aturada de quatre hores entre les 12 i les 16 hores i entre les 20 i les 24 hores. Les pròximes dues jornades de vaga estan previstes pel 31 d’agost i l’1 de setembre.

Els serveis mínims, dictats pel Ministeri de Foment per als quatre dies de vaga programats, són del 50% al servei de Rodalies de Renfe i que s’eleva fins al 75% en el cas de coincidir en hores punta. Respecte als trens de mercaderies, tenen la circulació garantida el 34% dels habituals, així com el 78% dels AVE i Llarga Distància i el 65% dels trens de Mitja Distància.

“De no determinar-se serveis mínims, l’exercici del dret a vaga originaria un mal superior i innecessari per als ciutadans”, argumenta Foment, que alerta del col·lapse de les carreteres d’accés a les grans capitals en cas de restringir el servei de Rodalies. En les aturades “coincideixen la mobilitat pròpia dels dies laborals amb l’operació sortida i tornada de vacances, i amb l’inici del pont del 15 d’agost, afectant, per tant, a tots els tipus de trens”, afegeix el ministeri.

Més informació
Renfe guanya 3 milions de passatgers
Renfe també farà vaga aquest estiu
Vaga de Renfe i Adif en l'operació sortida i tornada de Nadal
Avui et destaquem
El més llegit