Vaga de Renfe i Adif en l'operació sortida i tornada de Nadal

La convocatòria de l'aturada se suma a la d'interventors de trens i a la de controladors ferroviàris

Extremadura obre el meló de les indemnitzacions de Renfe Extremadura obre el meló de les indemnitzacions de Renfe

Comissions Obreres (CCOO) ha convocat vaga RenfeAdif durant l'operació sortida i tornada de Nadal. El sindicat ha convocat dues jornades de vaga els dies 21 de desembre i 7 de gener, coincidint amb el principi i el final de les vacances. L'objectiu de la mobilització és reclamar la contractació de nous treballadors que permetin "renovar i regenerar les plantilles" i avançar cap a la paritat, ja que les dones amb prou feines representen un 13% del personal de la companyia.

Aquestes aturades se sumen a la que aquest mateix sindicat té convocada entre els interventors dels trens el 14 de desembre; i a les aturades parcials de controladors ferroviaris els dies 13, 21 i 28 de desembre, per part del Sindicat de Circulació.

En un comunicat a la seva pàgina web, les CCOO destaca l'"immobilisme" de Renfe davant les seves demandes i els incompliments en el compliment dels anteriors acords negociats, pel qual no es descarten més mobilitzacions. El secretari general del sector ferroviari del sindicat, Manuel Nicolás Taguas, ha exigit en el mateix comunicat "recuperar l'ocupació perduda, per millorar el poder adquisitiu i materialitzar els increments salarials pactats, per fer complir els acords d'internalització de càrregues de treball i de mobilitat, tant geogràfica com funcional, i per concretar la reducció de jornada acordada per a tot el sector públic”.

Més informació
CCOO demana que la paritat sigui obligatòria a les empreses
CCOO i UGT proposen vincular salaris i productivitat
CCOO estrena secretari general
Avui et destaquem
El més llegit