Renfe crea una xarxa de Centres de Seguretat Intel·ligents

Un d'aquests nous equipaments s'ubicarà a Barcelona

Imatge d'un tren d'alta velocitat | ACN Imatge d'un tren d'alta velocitat | ACN

Renfe ha anunciat una inversió d’aproximadament un milió d’euros per crear una xarxa de Centres de Seguretat Intel·ligents. Amb la supervisió de personal especialitzat, el principal objectiu d’aquest projecte és realitzar accions de control per garantir el bon funcionament dels 500 dispositius d’analítica de vídeo, repartits per estacions de Rodalies a tot l’Estat. 

La delegació de Seguretat de Barcelona acollirà un dels futurs equipaments tecnològics. La previsió inicial és que les obres per instal·lar la maquinària finalitzin durant l’any 2024. El finançament ha anat a càrrec dels fons europeus Next Generation. Més enllà de la capital catalana, la xarxa estarà present en altres ciutats com Bilbao, Madrid, València i Sevilla.

L’equip humà dels centres també s’haurà d’encarregar d’analitzar les dades per millorar la presa de decisions i, a la vegada, optimitzar els recursos de seguretat.

La digitalització global de la seguretat de Renfe a Catalunya contempla un pressupost de 8,7 milions d’euros, distribuits en actuacions a 110 estacions. Els sistemes recopilen i processen, de forma automatitzada, les dades dels vídeos de cada estació per, posteriorment, integrar aquesta informació en un comandament únic.

Més informació
Renfe incrementa en un 25,2% el volum de venda de bitllets respecte de la Setmana Santa de 2022
Renfe i TMB signen un acord de col·laboració per integrar els serveis turístics a dōcō
Renfe expedeix 684.000 abonaments gratuïts a Catalunya
Avui et destaquem
El més llegit