Repsol invertirà 35 MEUR en una nova planta de fabricació de polietilè a Tarragona

Les noves instal·lacions del complex industrial del Morell es posaran en marxa l'any 2024

El complex industrial de Tarragona de Repsol | ACN El complex industrial de Tarragona de Repsol | ACN

Repsol invertirà 35 milions d'euros en la construcció d'una nova planta de fabricació de polietilè reticulable, utilitzat en l'aïllament de cables d'alta i molta alta tensió, a Tarragona, segons ha explicat en un comunicat. La nova fàbrica tindrà una capacitat anual de 27.000 tones anuals d'aquest material i està previst que es posi en marxa el 2024.

El polietilè reticulable és un polímer usat en l'aïllament de cables, situat entre el conductor i les capes protectores exteriors, que s'utilitza per a la fabricació de cables d'alta i molt alta tensió. La multinacional assegura que subministrarà aquest producte "d'última generació" a qualsevol part del món per garantir "els més alts estàndards internacionals als cables produïts".

La companyia ha detallat que l'augment de les fonts d'energies renovables implicarà un increment de la demanda de cables per al transport d'energia. Segons apunta l'empresa, actualment, per transportar aquesta energia s'utilitza el transport aeri, però en molts casos, diu, és preferible enterrar aquests cables per evitar-ne l'impacte visual i que aquests estiguin aïllats. I és que un dels aïllants que es requereixen és el polietilè reticulable, que es fabricarà a la nova planta.

Més informació
Repsol portarà petroli de Veneçuela a Europa per reduir la dependència de Rússia
Repsol i Telefónica s'alien per crear una companyia especialitzada en autoconsum fotovoltaic
Avui et destaquem
El més llegit