Repsol registra pèrdues milionàries pel full de ruta sostenible

L'energètica perd 3.816 milions d'euros el 2019 pels ajustaments que ha fet per complir amb l'objectiu zero emissions el 2050

Una benzinera de Repsol, en una imatge d'arxiu | Europa Press Una benzinera de Repsol, en una imatge d'arxiu | Europa Press

Repsol ha registrat unes pèrdues de 3.816 milions d'euros el 2019. Ha estat pels ajustaments que ha realitzat de 4.849 milions per complir amb el full de ruta de l'empresa, que vol arribar a ser de zero emissions l'any 2050. La companyia atribueix als "nous escenaris de preus de cru i gas consistents amb els objectius climàtics de l'Acord de París" les pèrdues milionàries. 

Més info: El preu del petroli enlaira els beneficis de Repsol a màxims històrics

Els resultats també s'han vist afectats per la baixada dels preus de petroli i gas, a més d'uns marges internacionals en els negocis industrials menors. D'altra banda, el litigi que té en marxa amb Sinopec l'han obligada a provisionar 837 milions d'euros. La lluita amb la petrolera estatal xinesa és arrel de la participació de Sinopec a Tseuk, la societat que comparteixen i opera al Regne Unit.  

El resultat net ajustat ha estat de 2.042 milions d'euros, un 13% per sota del del 2018. L'empresa presidida per Antoni Brufau ha augmentat el flux de caixa operatiu un 8%, tot i la conjuntura negativa. Al juliol, el consell d'administració va acordar proposar a la propera junta general augmentar la retribució a l'accionista a través d'una amortització del 5% del capital social.   

Els resultats del negoci d'electricitat i gas ha millorat. El 2019 s'ha superat el milió de clients i s'han incorporat nous actius de generació renovable. La capacitat total instal·lada d'electricitat és de 2.952 MW, als quals s'afegiran 1.185 MW més quan es completin els plans que estan en marxa. 

Més informació
Repsol ajusta els comptes per assolir les zero emissions
Repsol invertirà 2.500 milions d'euros en el negoci de les baixes emissions
Brufau deixarà de ser president de Repsol el 2023
Avui et destaquem
El més llegit