Telefónica eleva un 38,5% el seu benefici en plena pandèmia

La facturació de la companyia cau un 11% per l'impacte de la devaluació de divises i la crisi de la covid-19

El president executiu de Telefónica, José María Álvarez-Pallete | ACN El president executiu de Telefónica, José María Álvarez-Pallete | ACN

Telefónica ha registrat un benefici net de 1.582 milions d'euros l'any 2020, un 38,5% més respecte a l'exercici anterio, segons informen en un comunicat. Malgrat la crisi de la covid-19, la companyia ha aconseguit millorar la seva posició de liquiditat i reduir el deute.

De fet, entre octubre i desembre, l'empresa va guanyar 911 milions d'euros, una xifra que no registrava en un únic trimestre des de principis del 2019, segons ha informat a la Comissió Nacional del Mercat de Valors (CNMV.

El president de Telefónica, José María Álvarez Pallete, ha qualificat l'any d'"excepcional" i assegura que el grup està "preparat" per afrontar imprevistos. El 2020, però, la facturació de l'empresa va caure un 11%, fins als 43.076 milions d'euros, per l'impacte de la devaluació de divises i la pandèmia.

Arran dels beneficis obtinguts, Telefónica ha informat que proposarà en la pròxima junta general d'accionistes un dividend de 0,3 euros per acció de cara al 2021.

Més informació
La tecnologia de Telefónica aterra a 1.125 escoles i universitats
Telefónica reforça la xarxa mòbil a la costa catalana
Avui et destaquem
El més llegit