Telefónica reforça la xarxa mòbil a la costa catalana

La companyia millora la cobertura mòbil de deu poblacions de Barcelona, Girona i Tarragona mitjançant la instal·lació de vint nous emplaçaments

Telefónica refuerza su cobertura en la costa catalana | Cedida Telefónica refuerza su cobertura en la costa catalana | Cedida

Telefónica ha ampliat la capacitat de les seves centrals per millorar la cobertura de la seva xarxa mòbil en deu poblacions de la costa catalana mitjançant la instal·lació de vint nous emplaçaments per fer front a l'increment del consum de dades mòbils que està detectant especialment a les zones turístiques. Segons informa la companyia en un comunicat, els nous emplaçaments es troben a La Jonquera, Begur, Pals, L'Escala, Sant Feliu de Guíxols i Tossa de Mar a Girona, La Canonja, Salou i Vilaseca a Tarragona, i Arenys de Munt a Barcelona.

Tal com explica Carles Busquets, director d'Operacions Mediterrani de Telefónica, "aquest any aquest mapa previsible de tràfic s'ha vist modificat com a resultat de la covid-19, que està reflectint els nous comportaments socials que ha portat la nova normalitat".

Precisament per garantir el bon comportament de les infraestructures, Telefónica ha destinat en els últims cinc anys 1.119 milions d'euros a l'extensió de la fibra òptica a Catalunya. Aquestes inversions han fet possible que el 83,6% de les llars catalanes ja comptin amb cobertura de fibra òptica, xifra que arriba al 96,5% en el cas de la cobertura 4G.

Per tot això, Telefónica centra en aquests dies la seva activitat a assegurar el ple rendiment de la infraestructura perquè pugui absorbir de la millor manera possible els pics de demanda que es produiran durant aquest estiu.

Més informació
Telefónica tindrà cobetura total de fibra òptica a Espanya el 2025
El rumb de Telefónica: sense vendre actius estratègics o recompra d'accions
Avui et destaquem
El més llegit