Reynés demana realisme "sense titulars" i estabilitat regulatòria

El president de Naturgy defensa la transició energètica "sense aparentar una cosa que un no pot ser"

Francisco Reynés (Naturgy) a la jornada Energy Prospectives. | EP Francisco Reynés (Naturgy) a la jornada Energy Prospectives. | EP

El president de Naturgy, Francisco Reynés, ha demanat realisme i estabilitat regulatòria i jurídica per abordar i realitzar tota la inversió necessària per a la transició energètica. Durant la seva intervenció a la jornada Energy Prospectives, organitzada per la Fundació Naturgy i on també han participat experts com Christophe Brognaux o Eva Valle, Reynés ha afirmat que una transició és "un període més o menys llarg", per la qual cosa és necessari que hi hagi unes regles de joc clares i que l'estabilitat sigui "un fet" per a les inversions.

Així mateix, el directiu destaca la necessitat d'abordar aquesta transició des del "realisme" per poder adoptar les decisions des d'una perspectiva "molt freda". "Sense la passió de buscar un titular i sense l'objectiu d'intentar aparentar una cosa que un no pot ser", va dir.

En aquest sentit, considera que el "gran repte" per a la indústria passa per "acompanyar la transició energètica de forma realista", plantejant-se "quins són les realitats de les nostres necessitats energètiques, d'on surten els recursos i on es poden localitzar les fonts de generació d'aquestes energies i consum".

Reynés: "Sense la passió de buscar un titular i sense l'objectiu d'intentar aparentar una cosa que un no pot ser"

El president de Naturgy reitera "el compromís" de la companyia a l'hora d'acompanyar aquest canvi amb inversió, estima també que en aquests moments marcats per la crisi de la covid-19 la transició energètica "pot i ha de ser un tractor, a través de la inversió". "Les companyies hem d'aportar també el nostre granet de sorra a la inversió, en l'incentiu de la inversió, que al final no només és inversió, sinó també ocupació. I el nostre sector pot ser clarament un tractor d'aquesta inversió", ha conclòs.

Més informació
Naturgy llança un 'pack' d'ofertes a particulars per la crisi de la covid-19
Naturgy, en un projecte europeu contra la pobresa energètica
Avui et destaquem
El més llegit