10 consells per aplicar la nova llei de protecció de dades

L'aplicació del RGPD de la UE genera dubtes i pors respecte a com s'ha de tractar la informació dels usuaris

El nou Reglament General de Protecció de dades entra en vigor aquest 25 de maig El nou Reglament General de Protecció de dades entra en vigor aquest 25 de maig

L'arribada del nou Reglament General de Protecció de Dades (RGPD) aquest pròxim dijous ha generat tota mena de maldecaps. Les empreses s'han hagut de preparar més o menys en funció de la seva activitat, però moltes encara no saben com fer front al canvi.

Per ajudar les pimes i micropimes, Teamleader ha elaborat una llista amb 10 mesures senzilles perquè un negoci pugui adaptar-se fàcilment al nou marc legal.

  1. Actualitza els teus documents legals i realitza auditories internes. En aquest primer punt, s'haurà de tenir en compte què es necessita per ajustar-se al nou Reglament en cada cas particular.
  2. Sol·licita el certificat o permís per poder processar dades. Si el consentiment actual que tens no compleix amb la nova normativa, hauràs de sol·licitar-ho de nou.
  3. Organitza una auditoria d'informació. Et permetrà explicar als teus clients perquè emmagatzemes les seves dades i com treballes amb ells, així com actualitzar les dades dels empleats.
  4. Informa al teu equip. És important que el teu equip sàpiga què és el RGPD i com pot afectar-vos. A més de formar-lo perquè dugui a terme els procediments adequats per complir la normativa.
  5. Eliminació de dades. És indispensable tenir un sistema eficient i eficaç que et permeti esborrar les dades quan se sol·liciti o no siguin necessaris.
  6. Situació de crisi. És necessari elaborar i establir una estratègia de gestió de crisi per si la situació ho requerís. Es recomana consultar a l'Agència de Protecció de Dades per saber quan i en quin termini informar d'una crisi.
  7. Mostra que estàs complint amb la llei. Actualitza els teus diferents canals, pàgina web, xarxes socials i suports varis i posa de manifest que estàs posant en pràctica i complint el RGPD.
  8. Canales d'accés. Aquells que estiguin interessats a formar part de les nostres bases de dades, acceptin els termes i ho sol·licitin, se'ls inclourà. Per contra, aquells que no hagin donat la seva autorització, no se'ls estarà permès i no haurien d'entrar a formar part de la base de dades de la companyia.
  9. Protecció de dades per a menors de 16. Els menors de 16 anys necessitaran el permís dels seus pares o tutor amb la nova Llei de Protecció de Dades.
  10. Nou càrrec: Delegat de Protecció de Dades (DPD). Es recomana incloure la figura per assegurar que es respecta i compleix amb l'establert en la RGPD. Aquest punt no és obligatori, però si ho recomana la UE. El perfil de DPD abasta des d'un professional extern a l'empresa o algun treballador que assumeixi el rol.

VIA Empresa també s'adapta al Reglament General de Protecció de Dades. Recorda comprovar el teu correu per continuar rebent els nostres butlletins i estar al dia amb l'actualitat

Més informació
La llei que pot canviar internet
Com canvia el Reglament General de Protecció de Dades?
Juguen amb les nostres dades?
Avui et destaquem
El més llegit