Ricoh obre un centre d'impressió 3D a la UPC

La multinacional japonesa inverteix al voltant d'un milió d'euros en les noves instal·lacions

La multinacional japonesa Ricoh aposta per la UPC La multinacional japonesa Ricoh aposta per la UPC

La multinacional japonesa Ricoh ha invertit al voltant d'un milió d'euros en el primer centre d'impressió 3D i fabricació additiva de l'empresa a l'Estat espanyol i que se situarà en les instal·lacions de la Universitat Politècnica de Catalunya (UPC).

El director general de Ricoh a Espanya i Portugal, Ramon Martin, ha explicat que la seva empresa espera que s'atregui "més demanda" amb aquest centre i que, a més, s'ampliï el que s'inaugura avui o es creïn de nous. Martin ha afegit que “la tecnologia 3D és un dels focus del Grup Ricoh, un negoci clau en el nostre compromís amb el desenvolupament industrial. Els avanços tecnològics que s'estan duent a terme durant els últims anys en aquest àmbit estan revolucionant tot tipus de sectors i àrees de negoci, i aquest centre serà un referent en el futur més immediat”.

Per a Martin, les expectatives que això passi són "altes", doncs, segons indica, no existeixen altres centres com aquest al sud d'Europa, per la qual cosa preveu atreure des de petites a grans empreses, tant nacionals com de països europeus propers, per utilitzar els serveis que aquest ofereix, que inclouen la consultoria, el disseny o la fabricació, entre d'altres.

En la roda de premsa de presentació, el director general de la Fundació CIM de la UPC, Felip Fenollosa, ha destacat que, les instal·lacions que posen a la disposició de Ricoh permetran traspassar el coneixement que "es crea a la universitat" a empreses i professionals que "ho materialitzaran en eines i productes".

"Aquest acord amb Ricoh és clau per mostrar, en un entorn 100% industrial i per tant real, quines són les eines que les empreses han d'incorporar si volen transformar el seu model de negoci a les noves dinàmiques de la Indústria 4.0 mitjançant la impressió 3D i la fabricació digital en general”, ha dit Fenollosa.

Així, aquest centre servirà, segons Martin i Fenollosa, per impulsar la fabricació additiva en el sector industrial i facilitar la innovació i la transferència de coneixements en aquest àmbit.

Els sectors econòmics que poden estar interessats en els serveis d'aquest centre són el de l'automoció, els electrodomèstics o la medicina, segons ha assenyalat el director general del CIM.

El centre se situarà al campus sud de la UPC, que està a la Diagonal de Barcelona, amb un espai disponible de 1.500 metres quadrats.

Més informació
Ricoh, del fax a la impressió 3D
Les 10 empreses més grans de Sant Cugat
Les tendències en impressió 3D pel 2016
Avui et destaquem
El més llegit