CA | ES

Ryanair i els pilots arriben a un acord

L'aerolínia i el sindicat assoleixen un pacte que ara ha de ser ratificat pel col·lectiu de treballadors

Els pilots de Ryanair també convoquen vaga pel setembre Els pilots de Ryanair també convoquen vaga pel setembre

Ryanair ha arribat a un acord amb el sindicat Forsa que representa els seus pilots a Irlanda, que ara ha de ser ratificat pel col·lectiu, en el marc del procés de mediació i després d'unes llargues negociacions que es van iniciar la setmana passada i d'una última reunió maratoniana de 22 hores.

"L'acord proposat ara anirà a votació, amb una recomanació d'acceptació de Forsa i dels seus representants de pilots en Ryanair", ha informat el sindicat en un comunicat, que recomanarà la seva acceptació.

Així, Ryanair hauria acceptat nou de les onze demandes establertes pel sindicat. Entre les principals reclamacions dels pilots de Ryanair a Irlanda figuren un sistema "just i transparent" per a la transferència de personal entre les bases europees de l'aerolínia i negociar mesures davant el pla anunciat per la companyia per reduir un 20% la seva flota a Irlanda (de 30 a 24 avions).

El mediador Kieran Mulvey ha demanat a ambdues parts que no realitzin comentaris sobre aquest tema mentre es dugui a terme la votació entre el col·lectiu de pilots a l'acordat entre aerolínia i sindicat.

Cinc jornades d'aturades

El sindicat Forsa, part de l'Associació de Pilots de Línies Aèries d'Irlanda (IALPA, per les seves sigles en anglès), ja es va comprometre amb la companyia a no anunciar més aturades durant les negociacions.

Prop de 100 dels 350 pilots irlandesos, basats a Ryanair, van secundar la vaga del passat 10 d'agost, la major vaga de la història de l'aerolínia, en la cinquena jornada d'aturades dels seus pilots a Irlanda.

A la protesta es van unir pilots de Bèlgica, Suècia, Alemanya i Holanda amb un balanç de gairebé 400 vols cancel·lats i 67.000 passatgers afectats, segons les xifres aportades per la major aerolínia de baix cost d'Europa.

Mulvey, el mediador triat per Ryanair i acceptat per IALPA-Forsa és un polític retirat especialitzat en aquest tipus de conflictes que ha format part durant 25 anys de la Comissió de Relacions Laborals del Parlament Irlandès.

Més informació
Ryanair envia 190 xecs de compensació defectuosos "per error"
Els sindicats demanen als accionistes de Ryanair un canvi de model de negoci
Ryanair: els pilots demanen eliminar el "buit legal" dels contractes irlandesos
Avui et destaquem
El més llegit