El Banc Sabadell, sobre el conflicte Israel-Gaza: "No té un impacte als mercats"

L'entitat ha obtingut uns guanys de 1.028 milions d'euros fins al setembre

Imatge de César González-Bueno, conseller delegat del Banc Sabadell | Cedida Imatge de César González-Bueno, conseller delegat del Banc Sabadell | Cedida

El Banc Sabadell ha donat a conèixer el seu posicionament envers el conflicte Israel-Gaza. “Més enllà d’opinions personals, els nostres analistes no han observat un gran impacte als mercats”, ha expressat César González-Bueno. En aquest sentit, el conseller delegat de l’entitat ha recordat que Israel, per exemple, “no té petroli” i vincula futurs impactes negatius a una hipotètica extensió del conflicte “a tota la regió”. L’executiu ha pronunciat aquestes paraules durant la roda de premsa de presentació dels resultats a les oficines de Madrid. 

Entre els mesos de gener i setembre, el Banc Sabadell ha obtingut uns guanys de 1.028 milions d’euros, una xifra que representa un increment d’un 44,9% i, a la vegada, és una de les millors dades històriques de l’entitat. Els ingressos del negoci bancari del Sabadell arriben als 4.559 milions, un 18,7% més, amb el marge d’interessos pujant un 29% fins als 3.512 milions. En canvi, les comissions han caigut un 6,3%, fins als 1.047 milions. El marge recurrent puja un 38,8% fins als 2.328 milions. El finançament a empreses és de 9.024 milions, un 8% més que l’any anterior. En canvi, en plena pujada de tipus, cau un 29% la concessió d’hipoteques, fins als 3.010 milions.

“El tancament del tercer trimestre torna a mostrar avenços significatius en els resultats i consolida la transformació radical del nostre negoci per tal d’ampliar la base de clients”, apunta González-Bueno. El conseller delegat del Banc Sabadell afegeix com el consell d’administració de l’entitat ha aprovat un dividend a compte en efectiu de tres cèntims per acció, un moviment que es formalitzarà durant el mes de desembre. Per la seva banda el director financer, Leopoldo Alvear, ha expressat la seva satisfacció per com “un trimestre més hem estat capaços de generar capital orgànicament”. En aquest sentit, l’executiu també constata que “els resultats reflecteixen el sòlid creixement del marge recurrent i la millora del cost del risc de crèdit, entre altres magnituds”. 

El paper de la banca digital

La cúpula directiva del banc ha volgut ressaltar el paper destacat que ha de jugar la banca digital com un element “per continuar captant nous clients i ser el seu banc principal". Amb el tancament de les dades del mes de juny, el 55% dels nous clients del Banc Sabadell procedien dels canals digitals. Només en l’àmbit dels préstecs al consum, més del 75% de les operacions es tramiten online. En clau territorial, principalment, al centre i el sud d’Espanya és on l’entitat ha incrementat el pes de la banca digital per damunt del negoci generat a la xarxa d’oficines. El model d’atenció remota abraça, a grans trets, vies de negoci com les hipoteques, els productes d’inversió i les assegurances.

El Sabadell remarca que mentre baixen les hipoteques, pugen, en canvi, els crèdits al consum, un 27% més que en els mateixos nou mesos del 2022, amb 1.581 milions.  Així, el banc tanca setembre amb un saldo de crèdit viu de 151.627 milions d’euros, un 3,3% menys que en el mateix moment de l’any passat. L’entitat atribueix la davallada a l’amortització d’hipoteques, la menor inversió empresarial i el venciment de préstecs de les administracions públiques. “El marge d’interessos continua millorant i ha crescut un 6,2% en el tercer trimestre, fins a situar-se en 1.242 milions d’euros”, puntualitza Alvear. 

El Banc Sabadell ha informat que té 6.930 milions en saldo d’actius problemàtics: 5.891 de préstecs dubtosos i 1.039 d’actius adjudicats. La xifra ha baixat en 109 milions en un any. Malgrat això, la ràtio de morositat puja respecte fa un any, situant-se en el 3,54% respecte al 3,4% del setembre del 2022.  El banc britànic del Sabadell, TSB, ha tancat el trimestre amb un benefici després d’impostos de 152 milions de lliures, un 48,1% més, el que suposa una contribució positiva als comptes del grup de 161 milions d’euros. 

A l’univers de la banca d'Empreses, el banc té com a objectiu continuar desplegant solucions verticals sectorials per a negocis. A més, s'està millorant el procés d'admissió de riscos mitjançant una major especialització sectorial dels analistes, i mitjançant la incorporació de més tecnologia i analítica de dades en aquest procés d'admissió. “Hem creat les capacitats de banca directa i, a la vegada, hem millorat les nostres aptituds com a banc tradicional”, manifesta César González-Bueno. 

Més informació
El Banc Sabadell assoleix uns guanys de 1.028 milions d'euros fins al setembre
La Fundació Banc Sabadell premia els investigadors Manuel Valiente i Juan Miguel Morales
Banc Sabadell, entitat de referència en finançament d'energies renovables
Avui et destaquem
El més llegit