Sagalés s'adjudica el transport interurbà de 21 municipis de Mallorca

L'empresa catalana i Autocars Caldentey ingressaran 152 milions d'euros durant 10 anys per al servei

Diversos autocars de Sagalés, en una imatge d'arxiu | Cedida Diversos autocars de Sagalés, en una imatge d'arxiu | Cedida

Sagalés s'ha adjudicat, juntament amb Autocars Caldentey, un contracte per al servei de transport interurbà a 21 municipis de Mallorca. La societat que han format ambdues empreses ingressarà un total de 152 milions d'euros durant els propers 10 anys. En concret, s'ocuparan de les línies interurbanes de TIB -Transport de les Illes Balears- de les comarques del Llevant i el Migjorn de l'illa.

Això inclou els següents municipis: Ariany, Maria de la Salut, Sineu, Sant Joan, Petra, Lloret, Algaida, Montuïri, Porreres, Llucmajor, Son Servera, Sant Llorenç, Manacor, Artà, Capdepera, Felanitx, Santanyí, Campos, Ses Salinas, Vilafranca i Palma. Tots estan inclosos en el lot 3, que s'ha adjudicat amb un contracte de 10 anys prorrogable a cinc més. 

Es preveu que el nou servei estarà en marxa a finals d'any i que canviï el mapa de línies interurbanes que hi ha actualment a Mallorca. Així, entre els objectius hi ha fomentar la intermodalitat de mitjans de transport, la millora de les freqüències, la introducció de noves connexions i l'augment de l'atenció i el servei a l'usuari. 

Més info: Sagalés, 375 anys recorrent Catalunya

A més, la flota d'autocars es renovarà completament: dels 81 vehicles que tindrà, 75 seran de gas natural comprimit, quatre elèctrics i dos seran microbusos de dièsel euro VI. Aquesta operació, segons ha informat Sagalés a través d'un comunicat, suposarà la contractació d'unes 170 persones en els propers mesos. 

Ramon Sagalés, conseller delegat de l'empresa, assegura que "la nostra entrada en el transport interurbà de Mallorca fiança la posició de Sagalés com a gestor de la mobilitat d'Espanya i reafirma en nostre compromís amb una mobilitat sostenible". A més, la companyia construirà dues bases operatives per a que els autobusos de gas natural hi puguin repostar i tots rebin els serveis de manteniment necessari, així com per instal·lar-hi serveis d'administració. Seran a Felanitx i Artà. 

Avui et destaquem
El més llegit