Salta la sorpresa a Roca: presentació imminent d'un ERO

La companyia concretarà la setmana que ve quants treballadors quedaran afectats a la fàbrica de Gavà-Viladecans

La fàbrica de Roca de Gavà-Viladecans | Cedida La fàbrica de Roca de Gavà-Viladecans | Cedida

La direcció de Roca Sanitari ha comunicat a la plantilla la presentació imminent d’un expedient de regulació d’ocupació (ERO). La direcció ho ha notificat per escrit als treballadors, a qui només ha precisat que l’expedient afectarà la fàbrica de Gavà-Viladecans (Baix Llobregat), de manera que la plantilla de les oficines de Barcelona en queda al marge. La previsió és que la mesa negociadora es constitueixi la setmana que ve i serà llavors quan la direcció concretarà quants contractes vol rescindir.

CCOO ha rebutjat l’ERO, exigeix a la direcció que faci marxa enrere i l’insta a negociar mesures alternatives per garantir tots els llocs de treball. Al seu torn, l’empresa garanteix que l’abast de l’ERO serà “molt limitat”. Roca Group confirma que la setmana que ve exposarà als representants dels treballadors les mesures que vol adoptar per reestructurar la plantilla. “Confiem en poder mantenir un diàleg constructiu i arribar a acords favorables per a tots els afectats”, apunta la companyia en un breu comunicat emès dues hores després que CCOO fes pública la intenció de la companyia de presentar un ERO.

Més info: Roca redueix un 76% el seu benefici

Roca afegeix que mantindrà l’activitat industrial a Gavà-Viladecans i seguirà amb els plans per consolidar-la “com un centre de referència a nivell global, al capdavant de la innovació tecnològica i la sostenibilitat en productes per al bany”. La plantilla de Roca la formen prop de 700 treballadors, entre la fàbrica i les oficines administratives.

Avui et destaquem
El més llegit