Seat presenta un ERTO per a tota la plantilla

La companyia automobilística complementarà la prestació de desocupació de l'expedient de regulació fins al 80% del sou i inclourà el complement de previsió

La fàbrica de Seat a Martorell | Seat La fàbrica de Seat a Martorell | Seat

Seat ha presentat un Expedient de Regulació Temporal d'Ocupació (ERTO) per "causa major" a la Direcció General de Relacions Laborals de la Generalitat de Catalunya, segons informen en un comunicat. La mesura afectarà el conjunt de la plantilla a Catalunya, unes 14.800 persones, però s'aplicarà "únicament" als que hagin d'aturar l'activitat laboral.

Més info: Seat també atura la producció pel coronavirus

L'ERTO estarà vigent des de l'inici de la interrupció de l'activitat fins que durin les "circumstàncies que permetin desenvolupar l'activitat laboral amb normalitat". El Comitè Executiu de la companyia automobilística ha acordat complementar la prestació de desocupació de l'ERTO fins al 80% del sou de cada treballador i incloure-hi el complement de previsió.

A més, la direcció de l'empresa ha acordat que podran fer teletreball tots els treballadors que no hagin d'interrompre la seva activitat laboral i les característiques del seu lloc de feina els permeti desenvolupar la seva activitat a distància.

D'altra banda, Seat ha donat permís retribuït a totes les treballadores embarassades, que cobraran el 100% del seu salari, mentre que garanteix la totalitat del sou als treballadors que hagin d'estar en quarentena per haver estat en contacte amb persones que tinguin el virus o per residir en zones confinades.

Més informació
Seat suspèn un torn de producció extra pel coronavirus
Seat exporta el 79,6% de la seva producció
Avui et destaquem
El més llegit