Seat també atura la producció pel coronavirus

La decisió afecta les tres línies de producció de la fàbrica de Martorell, on hi treballen 7.000 persones

La planta de Seat a Martorell | Europa Press La planta de Seat a Martorell | Europa Press

Seat també atura la producció, segons ha pogut saber VIA Empresa. Fonts de l'automobilística han confirmat a aquest diari que, a partir de dilluns, s'aturen les tres línies de producció, cosa que afecta 7.000 treballadors. No serà fins dilluns, però, quan el comitè intercentres es reuneixi amb l'empresa per decidir quin tractament donen a la mesura, que podria tenir forma d'Expedient de Regulació Temporal d'Ocupació (ERTO), com ja van suggerir dimecres passat. La raó, com a moltes altres empreses, és "la situació en què ha derivat el Covid-19".

Més info: Seat podria aplicar un ERTO si la crisi del coronavirus s'allarga

Segons fonts de Seat, la companyia ha enviat l'avís al personal aquest divendres després que el president del Govern espanyol, Pedro Sánchez, declarés l'estat d'alarma a partir d'aquest dissabte, després que la xifra de morts ja hagi superat les 120 persones i hi hagi més de 4.000 afectats.

La companyia ja havia aturat el torn extra de producció d'aquest dissabte a la línia 2 de la fàbrica de Martorell pel coronavirus en considerar "innecessari" fer un torn addicional en el context actual. Els torns extraordinaris dels dissabtes del mes de març s'havien establert per atendre una comanda de 6.000 unitats del vell Seat León, que deixarà de fabricar-se en les properes setmanes. La situació actual, però, canvia tots els plans.

Més informació
Seat suspèn un torn de producció extra pel coronavirus
Nissan atura la producció a la Zona Franca i Montcada pel coronavirus
Avui et destaquem
El més llegit