Seat redueix pèrdues un 90% i deixa enrere els 'números vermells'

La marca catalana del grup Volkswagen aconsegueix un benefici operatiu de 10 milions d'euros

La cadena de montaje en el taller 10 de la factoría de Seat en Martorell | ACN La cadena de montaje en el taller 10 de la factoría de Seat en Martorell | ACN

La marca catalana Seat, del grup Volkswagen, va finalitzar el segon trimestre de l'any amb un benefici operatiu de 10 milions d'euros, la qual cosa suposa deixar enrere els números vermells de 223 milions d'euros comptabilitzats un any abans. Segons els comptes semestrals de la seva matriu Volkswagen, Seat va registrar unes pèrdues operatives de 26 milions d'euros durant els 6 primers mesos de l'exercici actual, la qual cosa representa una forta reducció del 90% en comparació dels 271 milions d'euros que va perdre entre gener i juny de 2020.

L'empresa que presideix Wayne Griffiths va explicar que durant els sis primers mesos de l'any actual el seu negoci es va veure afectat per l'escassetat global de semiconductors, la qual cosa va motivar que no pogués tancar el període amb guanys. En els 6 primers mesos de l'exercici actual, la multinacional espanyola va comptabilitzar uns ingressos de 5.656 milions d'euros, un 50,8% d'increment respecte a la xifra de negoci de 3.749 milions d'euros d'aquests mesos de l'any precedent.

En el semestre finalitzat al juny, Seat va comercialitzar a tot el món 280.700 vehicles, la qual cosa es tradueix en una pujada interanual del 45,1%, gràcies, principalment, als lliuraments dels seus models híbrids endollables i a la demanda de les marques Seat i Cupra, que ha recuperat els nivells anteriors a la covid-19. Des de la signatura de Martorell (Barcelona) van destacar que els volums de venda van superar les xifres comptabilitzades el 2019 en diferents mercats com Itàlia, França, Suècia, Suïssa, Dinamarca, Israel o Turquia.

La companyia va assenyalar que està "fent tot el possible" per tancar l'exercici actual amb un resultat operatiu, malgrat la falta d'estoc de semiconductors, que està afectant al conjunt de la indústria automobilística. "Confiem que els models híbrids endollables i els resultats de la marca Cupra contribuiran positivament als resultats del conjunt del 2021", van afirmar des de la companyia catalana.

Més informació
El xoc de trens per Seat a Catalunya
Seat manté les pèrdues però espera acabar l'any en positiu
Avui et destaquem
El més llegit