Seat investiga el vehicle autònom amb un nou prototip

El projecte Diana, impulsat en col·laboració amb el Centro Tecnolóxico de Automoció de Galicia, explora les possibilitats del cotxe connectat en entorns urbans

El prototip del nou projecte Diana de vehicle autònom de Seat | EP El prototip del nou projecte Diana de vehicle autònom de Seat | EP

Seat ha llançat un nou prototip de cotxe connectat per investigar l'ús del vehicle autònom en entorns urbans. La companyia ha encetat aquest projecte, anomenat Diana, en col·laboració amb el Centro Tecnolóxico de Automoción de Galícia, segons han informat, i està emmarcat dins la plataforma Seat Innova, dedicada a la innovació interna a la companyia.

El vehicle ha estat creat sobre la base d'un Seat León. L'empresa hi ha instal·lat cinc sensors i cinc radars, a més de sis càmeres, 12 aparells d'ultrasons i vuit computadores que, afirmen, atorguen al vehicle "visió de 360 graus". Mitjançant aquest equipament i connectat a una aplicació mòbil, Diana pot "recollir un passatger en un punt i traslladar-lo a la seva destinació o buscar aparcament de forma 100% autònoma".

Segons l'enginyer d'investigació i desenvolupament de Seat, Oriol Mas, "es generen una gran quantitat de dades de l'entorn que es processen en mil·lisegons". El projecte Diana ofereix un servei en què el cotxe autònom "sap on està col·locat, quins obstacles hi ha al seu entorn i pot decidir cap a on ha d'anar i executar les accions de manera autònoma". El projecte ja s'ha provat a les instal·lacions de l'empresa a Martorell, així com en un circuit urbà tancat.

Més informació
Seat incorpora dos nous robots d'assemblatge a Martorell
Seat aplica un ERTO de nou mesos per la manca de semiconductors
Seat torna a aturar la producció per la manca de semiconductors
Avui et destaquem
El més llegit