
El sector agroalimentari català reforça la seva presència als Estats Units amb diverses accions comercials fins a finals d'any. Segons ha informat Prodeca, la promotora dels aliments del Govern, aquest pròxim trimestre desplegarà un programa "estratègic" de promoció al país nord-americà per "enfortir la presència i competitivitat" dels aliments i begudes provinents de Catalunya en un mercat que consideren "clau". Més de 1.175 empreses hi exporten, amb un creixement sostingut en els darrers anys, és la setena destinació a escala global i la tercera més important fora de la UE, segons Prodeca. Alhora, la promotora ressalta que els EUA són el primer importador agroalimentari i el segon consumidor d'aliments en l'àmbit mundial.
Entre les pròximes accions comercials, destaca el Catalan Food Show Miami, una classe de cuina catalana a Texas i Nova York i el congrés Worlds of Flavor, del prestigiós Culinary Institute of America (CIA).
La promotora ressalta que els EUA són el primer importador agroalimentari i el segon consumidor d'aliments en l'àmbit mundial
De cara al mes de desembre, Prodeca prepara amb la delegació del Govern als EUA dues mostres dels àpats típics de Nadal, sota el nom Catalan Food Christmas Tasting, adreçades a professionals de la distribució, restauració, botigues, càtering i hoteleria.