El sector logístic trenca les previsions amb una revalorització del 4,3%

L’Índex CBRE de l’Estat tanca el segon trimestre de 2021 en màxims amb Barcelona al capdavant

Els actius immobiliaris del sector logístic i industrial han disparat el seu valor en un 4,3% | ACN Els actius immobiliaris del sector logístic i industrial han disparat el seu valor en un 4,3% | ACN

El sector logístic i industrial espanyol ha batut totes les previsions amb un tancament del segon trimestre de l'any que ha vist els seus actius revalorats en un 4,3%, segons l'informe CBRE de valoracions d'actius immobiliaris de les societats cotitzades de l'Estat. La consultora manifesta un "optimisme moderat" respecte a períodes anteriors, i destaca els resultats del sector residencial i logístic com a "clars triomfadors" de l'informe dels darrers tres mesos. El descens en el retail i les oficines ha frenat a tot l'Estat i, de fet, ha registrat creixements rellevants a indrets com Barcelona, que registra uns resultats, segons CBRE, millors que els de Madrid.

L'informe, però, recull també dades negatives. La consultora alerta d'una polarització entre els sectors logístics. Mentre que el residencial i l'industrial registren increments, el de les oficines secundari, "més perifèric", pateix encara l'impacte de la pandèmia amb demanda més baixa i un nivell d'absorció "més discret" que en els casos d'èxit. 

El sector logístic i industrial ha estat el capdavanter durant el trimestre. Les previsions de la consultora deixaven el creixement del valor dels actius en un 2%, lluny del 4,3% que ha registrat finalment. CBRE apunta al creixement del comerç electrònic i la gran demanda inversora com a motius per aquests bons resultats.

El retail, per la seva banda, ha aconseguit frenar la caiguda que anava registrant els darrers mesos, amb una baixada que s'ha quedat en el 0,2%. L'avenç de la campanya de vacunació i les bones temperatures serien l'origen de la dinamització de les botigues físiques, segons la consultora. Alguns dels principals operadors del sector, de fet, ja projecten avenços d'inversió. Segons el 'Senior Director Valuation' de CBRE, Fernando Fuente, el retail es troba en un "procés de reconversió" després de registrar ajustaments "molt potents" del 2% trimestral per a productes principals, del 4% per a ubicacions secundàries i "molt superiors" a les zones perifèriques.

Amb tot, la consultora declara un "optimisme moderat" de cara a la valuació general dels actius immobiliaris, amb un creixement global del 0,8%. Segons Fuente, CBRE espera "un segon semestre molt intens en transaccions, en interès el capital institucional i que començarà a funcionar".

Més informació
GLP construirà un centre logístic de 14.000 metres quadrats a Santa Perpètua
DSV obre un nou centre logístic a Molins de Rei
Avui et destaquem
El més llegit