Què és la Septorinoplàstia?

La tècnica del Dr. Barceló facilita el tractament i millora la punta nasal tant a nivell estètic com funcional

Septorinoplàstia és una cirurgia integrada. | iStock Septorinoplàstia és una cirurgia integrada. | iStock

La Septorrinoplàstia és una cirurgia integrada que millora tant l’estètica nasal com la funcionalitat, de manera que és més complexa que la rinoplàstia, que únicament se centra en l’estètica, ja sigui de la punta nasal o del dors. En la rinoplàstia existeixen moltes tècniques que són efectives, però que no acaben de convèncer estèticament. En el cas de la rinoplàstia externa s’hi troben algunes limitacions com ara, la cicatriu que queda més o menys visible i la tensió sobre la cicatriu col·lumelar generada pel taponament nasal, que pot provocar dissidència i/o necrosis.

Tenint en compte aquestes limitacions, el Dr. Xavier Barceló, especialista en Otorinolaringologia de Clínica Diagonal, després de molts anys d’estudi de l’anatomia nasal va decidir dissenyar una tècnica que fomentés l’obtenció d’uns resultats naturals des del punt de vista estètica, però que també millores la funcionalitat del nas.

El seu procediment consisteix en no deixar cicatrius externes i exposar molt clarament la punta nasal. L’especialista només ha de recol·locar la pell per tal de veure el resultat estètic de la maniobra quirúrgica realitzada, ja sigui una resecció cartilaginosa, una sutura o una osteotomia, a diferència de la rinoplàstia externa, que únicament permet veure els resultats un cop s’ha tancat la incisió.

En definitiva, la tècnica del Dr. Barceló facilita molt el tractament i millora la punta nasal tant a nivell estètic com funcional.

Més informació
El virus del papiloma humà, una infecció silenciosa
Quan cal anar a urgències?
La neuroestimulació NESA XSIGNAL, una via per disminuir el dolor agut i crònic
Avui et destaquem
El més llegit