Els guardians del producte

La catalana Servilogic es transforma en una plataforma de suport a les empreses sense capacitat d’acumular estocs, generant així 35 llocs de treball per a persones amb discapacitat

El director de gestió de la Fundació Aspros, Enric Herrera El director de gestió de la Fundació Aspros, Enric Herrera

Empreses del sector agroalimentari, cosmètic, d’arts gràfiques o una firma tecnològica que fabrica suports per als ‘smartphones’. Aquests són alguns dels clients de Servilogic, el nou Centre Especial de Treball (CET) de la Fundació Aspros. Aquest servei, adreçat específicament a pimes, ofereix espai logístic per la recepció d’un producte, la seva col·locació, la manipulació, l’estucatge i l’enviament. Aquesta reorientació de l’entitat lleidatana surt de la necessitat de reinventar-se arran d’un nou escenari empresarial, amb una reducció de les grans companyies i el sorgiment de petites firmes emprenedores.

El director de gestió de la Fundació Aspros, Enric Herrera, explica que el nou CET “suposa donar una nova volta al concepte del manipulat de tota la vida, afegint l’opció de dirigir-nos al client final i facilitar la vida al petit productor”. Així, Herrera recorda el lema que inspira la creació de Servilogic: “Per créixer, sense deixar de ser”. Des del punt de vista empresarial, “aconseguim convertir una despesa fixa en una variable, de forma que la companyia s’estalvia uns costos que no pot assumir per la seva mida i evitem que acumuli problemes fins i tot abans de començar a vendre”.

Servilogic ocupa a 35 persones amb discapacitat. Torrons i Mel Alemany i Borges són algunes de les empreses que ja han contractat aquest servei

servilogic
 Servilogic té un servei adreçat específicament a pimes. Cedida

Un servei integral de postproducció

Per definir les possibilitats que atorga Servilogic, Herrera argumenta que “ens encarreguem de totes les tasques posteriors a la producció perquè l’empresari o emprenedor només es dediqui a fabricar i vendre”. En aquest cas, precisa que es tracta d’una espècie de servei integral de postproducció. A més, des de la Fundació Aspros s’afegeix que la iniciativa representa un “compromís amb el territori i amb els productors que aporten valor afegit amb productes de proximitat”.

Servilogic ocupa a 35 persones amb discapacitat i a 7 tècnics. Torrons i Mel Alemany, Borges i Mars són algunes de les empreses alimentàries que ja han contractat aquest servei. “Controlem tot el que passa després de la producció, des de la recepció fins a la gestió de l’estoc i l’enviament”, comenta Herrera. De fet, el CET actua com un centre on guarden el producte perquè l’empresa es despreocupi de tots aquests processos.

Herrera: “Ens encarreguem de totes les tasques posteriors a la producció perquè l’empresari només es dediqui a fabricar i vendre”

La reorientació de la Fundació Aspros

Fruit d’un context caracteritzat per la retallada de les subvencions públiques a les entitats del tercer sector i l’esgotament d’un model productiu industrial, la Fundació Aspros va iniciar fa uns anys un procés de reorientació empresarial. En el cas de Servilogic, es tracta d’una solució al problema de la logística. “Són necessitats que tenen els petits empresaris, però que només poden afrontar els grans perquè són els que disposen d’estructura”. En aquest servei, s’inclou l’emmagatzematge, el transport, l’etiquetatge i l’embalatge.

Servilogic, que està ubicat a les instal·lacions de la Fundació Aspros a Sudanell (el Segrià) és el quart CET de l’entitat, després de Tecnolosucions, dedicat a la guàrdia i a la custòdia de documents, Aspros Art, centrat en els regals i detalls personalitzats, serveis a la indústria, basada en els manipulats, i Parcs i Jardins, orientada al manteniment dels jardins.

Més informació
Tecnosolucions: els vigilants del paper
Ferran Alemany: "Preferim treballar amb persones que amb màquines"
Avui et destaquem
El més llegit