Entrevista de feina massiva al sector audiovisual

Uns 90 candidats participen al Mercat de nous professionals en el marc de la Setmana del talent audiovisual

Les empreses entrevisten alguns candidats durant el Mercat de nous professionals de la Setmana del talent audiovisual Les empreses entrevisten alguns candidats durant el Mercat de nous professionals de la Setmana del talent audiovisual

Els nervis habituals d'abans d'una entrevista de feina han quedat fora del Centre de Cultura Contemporània de Barcelona (CCCB). A la sala Raval s'hi ha celebrat el Mercat de nous professionals, un espai que posa en contacte a empreses del sector audiovisual i candidats. Però l'ambient, lluny de ser tens, era relaxat. Potser perquè no era una entrevista de feina comuna, sinó una de massiva. Un total de 96 persones de perfils molt diversos han participat en aquesta jornada, organitzada per Barcelona Activa i el Clúster Audiovisual de Catalunya

Ha estat en el marc de la Setmana del talent audiovisual, que té lloc entre el 19 i el 22 de novembre. Al job marketplace hi han assistit representants de cinc empreses del sector, que busquen possibles noves incorporacions a la seva plantilla. "És el primer any que venim i esperem trobar mirades inquietes que trenquin els esquemes de la nostra empresa", diu Noemí Cuní abans de començar. Representa Broadcaster, una productora i consultora de comunicació de Barcelona que compta amb un equip de 26 persones. 

Més info: La fira del sector audiovisual portarà 400 MEUR a Barcelona

La seva empresa busca tres perfils diferents: creatius publicitaris, editors i productors. Els currículums que recullin a l'entrevista de feina massiva s'afegiran a una cartera que tenen per cobrir necessitats concretes quan arriben pics de feina. "No ens havíem atrevit a venir a les quatre edicions anteriors perquè no teníem cap vacant, però ara ha coincidit amb uns quants projectes grans que ho requereixen", explica. 

Presentació del Mercat de nous professional de la Setmana del talent audiovisual

Presentació del Mercat de nous professional de la Setmana del talent audiovisual

Una altra de les empreses que hi participen és Passion Pictures. Eric Venti és el segon any que ve i també espera trobar candidats que s'ajustin a tres perfils. "Busquem animadors, lighters i compositors d'imatge", indica. La seva empresa té la seu a Londres, on són 120 treballadors, i a l'estudi de Barcelona l'equip està format per vuit persones, "amb possibilitat d'estirar fins a 10". Com Cuní, afirma que conèixer talent en aquest acte permet tenir una cartera de currículums per trucar en moments concrets. 

Cinquena edició

"És un model diferent, alternatiu i innovador de procés de selecció, que permet que les empreses i els candidats es coneguin en persona directament", diuen els organitzadors abans de començar les entrevistes. Cada companyia ha presentat el seu projecte -també hi participen el Grupo Lavinia, Reset TV i The Wild Pony, totes sòcies del Clúster- i els perfils que busquen. Per als candidats, no hi ha requisits previs, més enllà dels establerts per cada empresa.  És l'equip de Barcelona Activa qui s'encarrega de filtrar els currículums que rep segons les preferències de les cinc companyies.

La Setmana del talent audiovisual ha començat dimarts, 19 de novembre, amb una jornada inaugural sobre intel·ligència artificial moderada per la periodista Xantal Llavina. El Pitching Audiovisual és un altre dels actes que s'emmarca en aquesta iniciativa. Enguany, comptarà amb la presència de projectes que han sorgit d'aquesta iniciativa i són ara produïts: Ojos Negros, Les de l'hoqueiNegre de merda. Moderarà la taula el director de Betevé, Sergi Vicente. L'espai Meet the Experts està dedicat a les muntadores.  

Més informació
Netflix ens domestica el gust
La tele en temps de Netflix
Avui et destaquem
El més llegit