La fira del sector audiovisual portarà 400 MEUR a Barcelona

La ciutat catalana acollirà el saló ISE al recinte Gran Via de Fira de Barcelona a partir del 2021

Foto de la presentació de l'ISE a Barcelona | ACN Foto de la presentació de l'ISE a Barcelona | ACN

El principal saló del sector audiovisual Integrated Systems Europe (ISE) espera generar un impacte econòmic d'aproximadament 400 milions d'euros anuals a Barcelona a partir del seu trasllat d'Amsterdam a la capital catalana el 2021. Així ho ha afirmat el director general d'ISE, Mike Blackman, durant l'acte de presentació oficial de la fira aquest dijous.

Blackman ha explicat que la xifra de l'impacte del saló sobre la ciutat ve de multiplicar per entre 12 o 20 la facturació de l'esdeveniment. El director de l'ISE ha assegurat que la fira atraurà un gran nombre de visitants internacionals la qual cosa beneficiarà des d'hotelers a taxistes i que farà que s'identifiqui Barcelona i Catalunya com a "regió d'inversió".

Per la seva banda, l'alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, i la consellera d'Empresa i Coneixement, Àngels Chacón, han donat la benvinguda al saló. Colau s’ha mostrat convençuda que “Barcelona i ISE es reforçaran mútuament” i ha assegurat que la tria de Barcelona perquè l'ISE pugui seguir creixent és "un indicador clar" de la "posició estratègica" de la ciutat compromesa "amb el talent i la innovació".

Així mateix, la consellera d'Empresa ha remarcat que l'ISE permetrà que l'ecosistema local es desenvolupi i ha posat de manifest "el lideratge tecnològic de Catalunya".

L'ISE, el principal esdeveniment professional sobre sistemes d’àudio i vídeo creat el 2004, se celebrava fins ara a Amsterdam. L'edició de 2018 ha reunit 1.296 expositors i 80.923 assistents. La fira, que creix anualment un 10% en dimensió, celebrarà la primera edició a Barcelona del 2 al 5 de febrer de 2021.

Més informació
Barcelona acollirà des del 2020 la fira mundial de l'audiovisual
La fira Liber reunirà a Barcelona més de 350 empreses editorials
Més IoT i intel·ligència artificial a l'IoT Solutions World Congress 2018
Avui et destaquem
El més llegit