Smart City Expo 2023 descobreix els plans de futur d'Airbnb i el FC Barcelona

La cimera internacional sobre ciutats i solucions urbanes intel·ligents reunirà més de 1.000 expositors i representants de 800 ciutats

L'esdeveniment celebra la seva major edició amb més de 1.000 expositors | Cedida L'esdeveniment celebra la seva major edició amb més de 1.000 expositors | Cedida

Smart City Expo World Congress (SCEWC), la cimera internacional sobre ciutats i solucions urbanes intel·ligents organitzada per Fira de Barcelona, es convertirà en l'escenari on organitzacions globals com Airbnb i el FC Barcelona, entre d'altres, revelaran els seus plans urbans de futur. Del 7 al 9 de novembre, la cita reunirà més de 1.000 expositors i representants de 800 ciutats, la seva major edició fins a la data, per compartir projectes i solucions amb els 25.000 assistents previstos.

Entre els plats forts de la fira destaquen les ponències del cofundador i director d'Estratègia d'Airbnb, Nathan Blecharczyk, que parlarà de com afronta l'empresa el futur, i del FC Barcelona, els representants del qual explicaran com el conegut club de futbol lidera la transformació urbana dels voltants del seu estadi. En les últimes dècades, Airbnb ha transformat la forma com la gent viu, treballa i viatja, i ara que després de la pandèmia els viatges han tornat a Europa, Airbnb vol ajudar a fer front al turisme excessiu i ha llançat noves funcions per ajudar a repartir els hostes i els beneficis per tot Europa. Blecharczyk revelarà com l'empresa vol treballar amb ciutats i governs per donar suport a un turisme sostenible.

La cita preveu reunir un total de 25.000 assistents

La construcció del nou Spotify Camp Nou, com a part del projecte ambiciós Espai Barça, està cridada a impulsar una profunda transformació urbana al seu voltant. Més enllà de ser un estadi de futbol de fama mundial, el coliseu redissenyat servirà com a centre del teixit urbà, redefinint el seu entorn mitjançant la millora de les infraestructures, la modernització de les instal·lacions i l'aposta per la sostenibilitat. Aquesta metamorfosi urbana pretén millorar la qualitat de vida dels residents, reforçant la reputació de Barcelona com a ciutat d'innovació i progrés. 

Més info: Barcelona, reconeguda com a millor Smart City estrangera

Altres ponents destacats són la informàtica Margaret Mitchell, experta en biaix algorítmic, l'advocada especialitzada en intel·ligencia artificial, Micaela Mantegna, i l'experta en desenvolupament sostenible, Claire O'Neill, exministra d'Energia i Creixement Net del Regne Unit. El congrés estructurarà el seu programa en vuit eixos per cobrir els principals reptes urbans als quals s'enfronten actualment les ciutats de tot el món: Tecnologies Habilitadores, Energia i Medi Ambient, Mobilitat, Governança, Vida i Inclusió, Economia, Infraestructures i Edificis, Seguretat i Protecció, i Economia Blava. 

Més informació
Torna el Smart City Expo World Congress per la innovació urbana
Smart City Live, nou referent dels esdeveniments digitals
Barcelona Smart city: un món feliç al ciberespai de 1984
Avui et destaquem
El més llegit